Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Andorra habilita una plataforma de registre per rebre la vacuna contra la COVID-19

Andorra habilita una plataforma de registre per rebre la vacuna contra la COVID-19

Les persones residents hauran d'inscriure's per accedir al vaccí. Es preveu vacunar tota la població per fases, tenint en compte el col·lectiu al qual es pertany i els grups d'edat
Vacuna contra la COVID-19
23/02/2021 18:13

Totes les persones residents a Andorra que vulguin rebre la vacuna contra la COVID-19 que el Govern subministrarà gratuïtament durant els pròxims mesos, hauran de registrar-se. Així ho han explicat aquest dimarts en roda de premsa la secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, i la cap d'Àrea de Prevenció, Promoció i Vigilància de la Salut, Rosa Vidal. La plataforma de registre es posarà en funcionament a partir d'aquest dimecres.

Helena Mas ha recordat que vacunar-se és voluntari i ha apel·lat la població a inscriure's "per protegir els col·lectius més vulnerables, el sistema de salut, així com per disminuir l'impacte social i econòmic derivat de la crisi sanitària". La secretària d'Estat ha destacat que per a la planificació correcta del procés de vacunació, "cal identificar primer totes les persones que volen que se'ls administri el vaccí".

Sistema de registre

La plataforma indicarà els passos que cal seguir per a registrar-se. Els interessats hauran de disposar del número de cens (NIA) i deixar un número de telèfon mòbil, on rebran el codi per accedir al tràmit. Les persones que no tinguin accés a l'eina informàtica podran fer el registre telefònicament a través del 775 019 (en aquest cas no serà necessari el telèfon mòbil).

A mesura que es vagin rebent els vaccins s'anirà vacunant la població per fases, tenint en compte el col·lectiu al qual es pertanyi i els grups d'edat. Les autoritats sanitàries contactaran amb les persones que s'hagin registrat, via SMS o a través d'una trucada telefònica, per notificar-los de la data i hora d'administració de la vacuna.

Previsió de vacunació per a tota la població

La cap d'Àrea de Prevenció, Promoció i Vigilància de la Salut, Rosa Vidal, ha assenyalat que es preveu vacunar tota la població per fases, de més a menys edat fins arribar als 16 anys. El pla de vacunació preveu la priorització dels col·lectius professionals amb més risc de transmissió, així com aquelles persones que tenen una prescripció mèdica per administrar-los el vaccí. En aquest darrer cas, caldrà sol·licitar la justificació als metges de referència, que es registrarà a la història clínica compartida.

Vidal ha insistit que independentment de formar part d'algun col·lectiu de risc o tenir alguna situació especial, totes les persones que vulguin rebre la vacuna s'hauran d'inscriure prèviament. La cap d'Àrea ha afegit que per a qualsevol dubte en el procés de registre o per l'accés a la vacuna es pot trucar al telèfon 775 019.