Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Andorra intervé a la conferència ministerial de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior

Andorra intervé a la conferència ministerial de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior

El ministre Èric Jover ha exposat les polítiques del Principat en formació universitària. A la cimera també hi han assistit el rector de la UdA i una representant dels estudiants
Èric Jover (Foto: Govern d'Andorra)
24/05/2018 19:50

El ministre d'Ensenyament d'Andorra, Èric Jover, ha intervingut aquest dijous a la conferència ministerial de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior, que s'està fent a París. Jover ha afirmat que les polítiques de qualitat dels estudis universitaris d'Andorra "prioritzen posicionar  l'estudiant en el centre del procés d'aprenentatge, de manera que el professor no només és transmissor del coneixement sinó que també acompanya l'estudiant en la seva trajectòria universitària".

La reunió de ministres dóna seguiment a les accions comunes que els 48 països que participen en el procés de Bolonya han desenvolupat els darrers tres anys, després de la trobada a Yerevan, el 2015. El ministre ha exposat davant els seus homòlegs europeus la necessitat de dotar els alumnes de les competències necessàries per a l’aprenentatge autònom, tot centrant-se en el pensament crític i la formació al llarg de la vida.

Èric Jover ha afirmat que l'aposta per la qualitat universitària "implica l'enfortiment de les sinergies entre la recerca i l'educació superior". Així, s'ha referit a la voluntat que els investigadors puguin transmetre la recerca que estan desenvolupant i les seves metodologies als estudiants, que els hi seran útils en qualsevol àrea, i alhora generar vocacions de recerca. El dirigent andorrà s’ha desplaçat a París amb la directora d’Ensenyament Superior del Govern; el rector de la Universitat d’Andorra, Miquel Nicolau, i una representant dels estudiants, Clàudia Call Piñol.