Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Andorra presentarà candidatura per organitzar la fase final de la Lliga Endesa de bàsquet

Andorra presentarà candidatura per organitzar la fase final de la Lliga Endesa de bàsquet

Els partits es jugarien entre el 15 de juny i el 10 de juliol. La proposta andorrana ha rebut l'aval i les recomanacions sanitàries adients en el marc de la crisi de la COVID-19
Andorra vol acollir la fase final de la Lliga Endesa (Foto: Morabanc Andorra)
14/05/2020 19:05

El Govern d'Andorra ha aprovat presentar la candidatura per acollir la fase final de la Lliga Endesa de bàsquet, que tindria una durada de 14 dies de joc, previstos entre el 15 de juny i el 10 de juliol. La proposta andorrana s'ha elaborat amb l’estreta col·laboració dels ministeris de Salut, Turisme i Cultura i Esports, juntament amb el Bàsquet Club MoraBanc Andorra.

La candidatura ha rebut l’aval i les recomanacions sanitàries adients per poder definir protocols específics d’entrenament, distanciament social dels esportistes i allotjament dels equips. La iniciativa andorrana es diferencia de les altres pel tractament específic sanitari que es podrà oferir als esportistes, com ara el procés de tests massius d’anticossos que s’estan fent a tota la població del país.

Tal com van decidir a finals d’abril els equips de l’ACB, enguany, a causa de la situació provocada pel coronavirus SARS-CoV-2, la competició de bàsquet es resoldrà en una fase final amb la participació de 12 equips. Els partits se celebraran en una seu única en règim de concentració i jugant a porta tancada per dirimir el títol de la Lliga Endesa i definir els llocs de privilegi.

Els organitzadors s’han donat com a data límit el 31 de maig per escollir quina seu és la guanyadora, en cas que finalment es decideixi celebrar aquesta fase final. L'esdeveniment es durà a terme si la situació sanitària ho permet.