Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Andorra preveu l'entrada de 50.000 vehicles per les dues fronteres durant el pont de la Puríssima

Andorra preveu l'entrada de 50.000 vehicles per les dues fronteres durant el pont de la Puríssima

01/12/2008 19:24

L'Agència de Mobilitat d'Andorra ha presentat aquest dilluns l'operatiu especial de trànsit per al pròxim pont de la Festivitat de la Immaculada. Durant els quatre dies s'espera que entrin 50.000 vehicles al país, un 70% per la frontera del riu Runer, entre Andorra i Catalunya, i un 30% per la frontera que dóna accés des de França, al Pas de la Casa. El dispositiu especial preveu desplegar més de 250 efectius entre Policia, agents de circulació dels comuns (ajuntaments), i personal dels equips del Centre Nacional del Trànsit, CENATRA. A més l'Àrea de Conservació i Explotació de Carreteres, COEX, estarà en alerta en cas de previsió de nevades.

L'operatiu especial de trànsit s'ha creat amb l'objectiu d'augmentar la fluïdesa en hores puntes i de coordinar tots els efectius. Des del CENATRA s'informarà permanentment de l'estat del trànsit a govern i comuns, a l'estat espanyol, a França i a mitjans de comunicació.

Pel que fa al divendres dia 5 de desembre, es preveuen complicacions d'entrada al país per la frontera del riu Runer entre les sis de la tarda i les deu de la nit. Durant el dissabte i diumenge es recomana evitar l'entrada entre les vuit del matí i les tres de la tarda per la frontera hispanoandorrana. Pel que fa al Pas de la Casa, l'horari amb més complicacions serà de vuit i les onze del matí. El diumenge es preveu trànsit lent de sortida del país entre les deu del matí i les cinc de la tarda per la frontera hispanoandorrana. El director de l'Agència de Mobilitat, David Palmitjavila ha recomanat que en la mesura que sigui possible els vehicles intentin accedir per la frontera del Pas de la Casa, ja que 'a França no és festa i la circulació serà més fluida'.

A més, s'han previst mesures de coordinació interna i externa amb el Servei Català de Trànsit, Duana Espanyola, Duana Francesa, Policia Nacional Espanyola, Guàrdia Civil i Mossos d’Esquadra. Com a mesures complementàries s'ha anul·lat el gir a l'esquerra en el tram Fontaneda-Rotonda Auvinyà. També s'ha prohibit la circulació als vehicles especials i transport de mercaderies de més de dinou tones. Com a complement s'aturen les obres de l'Administració a les carreteres general i a la xarxa bàsica i s'allibera el Carril Prioritari Multibus des del divendres fins al dilluns.