Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Andorra prorroga les restriccions temporals per reduir els contagis

Andorra prorroga les restriccions temporals per reduir els contagis

Els restaurants tenen limitat l'horari a les franges de matí i vespre, i els bars no poden servir al local però poden oferir menjar per emportar. El Govern destaca que les mesures donen resultat i la Rho7 és a tocar del límit recomanat d'1
Andorra la Vella
23/10/2020 18:27

El ministre de Salut del Govern d'Andorra, Joan Martínez Benazet, ha anunciat una pròrroga de les mesures temporals centrades a reduir la interacció social al Principat. L’objectiu és “restringir al màxim les relacions socials” per refermar la preservació de la salut pública i evitar una possible saturació del sistema sanitari.

Precisament, Martínez Benazet ha destacat com a dada positiva que la taxa de reproducció del virus a Andorra “manté una tendència a la baixa lentament” i es situa en 1,05, a tocar del límit recomanat. El responsable de Salut s’ha referit a la necessitat de continuar amb “l’esforç” conjunt de la ciutadania “per poder tenir un control molt més important de la pandèmia”. Martínez Benazet ha elogiat la tasca que s'està fent "entre tots" per frenar la transmissió del virus.

La pròrroga comporta que els restaurants andorrans poden oferir servei de taula només a les franges del migdia (12:00-16:00) i vespre-nit (19:00-00:00). En relació amb els bars, no es poden oferir serveis ni a l’interior ni a l’exterior dels establiments, però si que es pot fer el servei per emportar.

Joan Martínez Benazet també ha apuntat que els parcs infantils, tant interiors com exteriors, continuen tancats i que les reunions amb familiar o amics estan reduïdes a un màxim de cinc persones, llevat que el nucli convivent sigui superior. En qualsevol cas, el ministre ha emfasitzat la importància de seguir les recomanacions elementals per minimitzar el risc de contagi del coronavirus: ús de la mascareta, higiene de mans i distància interpersonal. “Les mesures que s’han pres estan donant els seus fruits”, ha afirmat, si bé ha reiterat que és necessari seguir aplicant-les uns dies més.

Andorra ja supera els 4.000 positius des de l'inici de la pandèmia

Pel que fa a l’actualització sanitària, el ministre ha explicat que hi ha 4.038 casos totals, dels quals 3.181 corresponen a la segona onada de la pandèmia. Actualment es compten 1.241 casos actius, i d’aquests 27 estan ingressats a planta i 9 a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’Hospital de Meritxell.

Des de l'inici de la pandèmia s'ha donat 2.729 altes –1.925 d’aquestes són de la segona onada– i hi ha hagut 69 defuncions. La mort més recent ha estat la d'una dona de 35 anys que estava aïllada a casa seva i que ha perdut la vida per complicacions derivades del virus.