Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Andorra rectifica i afirma que sí que hi haurà bonificacions a l'IRPF per als fronterers

Andorra rectifica i afirma que sí que hi haurà bonificacions a l'IRPF per als fronterers

El Govern atribueix a un error d'interpretació l'anunci fet dimarts Tanmateix, es confirma que el col·lectiu no es podrà acollir a deduccions per fills o persones a càrrec
Frontera del riu Runer
25/07/2013 09:45

Els treballadors fronterers sí tindran dret a bonificacions en el nou IRPF d'Andorra. El Govern andorrà ha rectificat la informació que havia donat aquest dimarts i ha assegurat que el projecte de llei preveu una reducció de fins al 50% per a les rendes d'entre 24.000 i 40.000 euros, tal com passa amb els residents.

L'executiu ha confirmat que la mesura "inclou una disposició addicional que modifica la Llei de l’Impost sobre la Renda dels No Residents (IRNR)". Així, els treballadors fronterers -majoritàriament residents a l'Alt Urgell- hauran de satisfer l’IRNR del 10 per cent amb un mínim exempt de 24.000 euros.

El Govern ha demanat disculpes per la confusió i ha reconegut que l'aspecte de les bonificacions "no va quedar suficientment clar en la presentació", per la qual cosa ha matisat l'afirmació inicial que deia que els fronterers no tindrien cap dret en aquest sentit.

Des de l'administració andorrana apunten que "la diferència pel que fa al tractament fiscal se situa en les reduccions familiars (fills i persones a càrrec) a les quals no es podrà acollir el treballador fronterer, ateses les dificultats per verificar la informació". Tampoc "no podrà acollir-se a la possibilitat d’elevar el mínim exempt fins els 40.000 euros quan el cònjuge o parella estable no percebi cap tipus de renda, per les mateixes raons".

El ministre portaveu, Gilbert Saboya, hi ha afegit que continuen treballant per arribar a l'acord de no doble imposició amb l'Estat espanyol, per tal que ni els residents ni els fronterers no hagin de tributar a tots dos països.