Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Andorra registra una mitjana de 32.000 esquiadors diaris durant les festes de Nadal

Andorra registra una mitjana de 32.000 esquiadors diaris durant les festes de Nadal

07/01/2008 17:56

Andorra ha registrat una mitjana de 32.000 esquiadors diaris durant les festes de Nadal, repartits entre les estacions d'esquí alpí de Grandvalira, que n'ha acollit una mitjana de 20.000, i Vallnord, amb una mitjana de 12.000. D'aquesta manera, els dos dominis esquiables es mostren satisfets per les xifres aconseguides, propiciades per les òptimes condicions de les pistes. Segons informa l'ACN, des de les estacions han apuntat que els dies de major afluència han estat entre el 27 i el 31 de desembre, i que la setmana de Reis també ha estat força destacada gràcies a la nevada produïda el dia 3 de gener. Per Vallnord, els espanyols continuen sent el principal client seguit dels britànics i els russos. Precisament el mercat rus ha augmentat considerablement segons Grandvalira, i és un client molt apreciat pel seu nivell adquisitiu mig-alt.

Segons els responsables de Vallnord, l'estació ha registrat una mitjana de 12.000 esquiadors diaris repartits entre els tres sectors, Arcalís, Arinsal i Pal. Segons l'estació, aquest recompte 'supera les expectatives inicials i demostra que les estacions de neu continuen sent l’elecció predilecta a l’hivern quan les condicions són favorables, tot i la competència de destinacions en aquestes dates'. La setmana de més afluència ha estat la de Nadal a partir del 27 de desembre fins a Cap d'Any, moment en què es va arribar a una ocupació del 100% als hotels de la zona; i la setmana de Reis també ha estat força destacada gràcies, en bona part, a la nevada de mitja setmana.

Pel que fa a la procedència dels esquiadors, els catalans continuen sent el client principal de Vallnord tot i que els esquiadors procedents de l’Estat espanyol també esdevenen importants al tractar-se de clients de setmana. Els anglesos són també un client clau de la temporada d’hivern, tot i la davallada important registrada en els darrers anys i que avui dia encara és latent. Els russos, un turisme en ple creixement, i els francesos, completen aquesta llista de procedència dels esquiadors.

D'altra banda, Grandvalira també ha fet un balanç positiu de l'afluència rebuda durant les vacances de Nadal, en el qual s'ha assolit una mitjana de 20.000 esquiadors per dia, destacant el període del 28 al 30 de desembre, durant el qual es va registrar un total de 70.000 esquiadors. Patrícia Garcia, responsable de Relacions Externes de Grandvalira, també ha remarcat el gran nombre de clients russos que ha acollit l'estació, un mercat que està a l'alça i és molt apreciat per ser d'un nivell adquisitiu mitjà-alt i consumidor de serveis complementaris a l'esquí. Segons Garcia, també es manté el client de proximitat provinent de Catalunya i del País Valencià, i es constata la recessió del mercat anglès.

La nevada que va afectar les estacions el passat dia 3 de gener ha repercutit favorablement en els dominis andorrans. Vallnord ha obert un 5% més de pistes presenta una gruixos màxims d'entre 60 i 95 centímetres, mentre que Grandvalira, tot i no obrir noves pistes, ha millorat les condicions de les ja obertes i les cotes de neu arriben als 50 centímetres. Aquest dilluns les estacions presenten una qualitat de neu dura per culpa de la pluja que va afectar les pistes aquest diumenge.