Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Andorra regula l'intercanvi d'informació fiscal

Andorra regula l'intercanvi d'informació fiscal

El govern andorrà aprova el projecte de llei amb l'objectiu d'adaptar la legislació als nous requeriments de l'OCDE en aquesta matèria
El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha informat dels canvis (Foto: ANA)
08/03/2017 20:36

El Consell de Ministres d'Andorra ha aprovat aquest dimecres el projecte de llei d'intercanvi d'informació mitjançant sol·licitud prèvia i d'intercanvi d'informació espontani, que substituirà la Llei d'intercanvi d'informació en matèria fiscal amb sol·licitud prèvia aprovada l'any 2009. L'objectiu del canvi és adaptar la legislació als nous requeriments de l'OCDE en aquesta matèria.

El nou text obre la porta a demandes d'informació grupals, és a dir, de persones físiques o jurídiques que complexin un mateix patró de comportament. També es regula l'intercanvi espontani, que permetrà que un país, a iniciativa pròpia, pugui trametre a un altre país informació de qualsevol tipus d'activitat que pugui tenir rellevància fiscal per aquest segon.

El ministre Portaveu del govern andorrà, Jordi Cinca, ha destacat que en virtut del conveni signat l'any passat amb l'OCDE, els intercanvis d'informació a la demanada ja no queden restringits als països amb els quals es va signar un conveni bilateral, sinó que s'amplien al centenar de països que han signat el conveni multilateral amb l'OCDE.