Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Andorra reitera que no invertirà en el rellançament de l'aeroport de La Seu

Andorra reitera que no invertirà en el rellançament de l'aeroport de La Seu

Jaume Bartumeu veu més avantatges en la utilització de l'aeroport de Lleida-Alguaire El govern andorrà no abandonarà tampoc la relació amb els camps de vol de Tolosa o Girona
Aeroport de la Seu
23/11/2009 14:26

Andorra no té previst invertir en l'Aeroport de la Seu. El cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha manifestat en una entrevista a l'ACN que, tot i l'oferiment urgellenc i català per involucrar-se en el rellançament de l'aeròdrom, el Principat ja té decidit "que no mourà fitxa".

Bartumeu ha explicat que la classificació de la infraestructura com a aeròdrom per part de la Generalitat, juntament amb la posada en funcionament de l'aeroport de Lleida-Alguaire, han fet decidir al govern andorrà. El Cap de Govern afirma que  "tot i que és positiu que existeixi l'aeròdrom, ha de quedar clar que no és l'aposta d'Andorra per portar turistes".

Pel cap de Govern, "l'aeroport de Lleida-Alguaire és 'la bona opció' per al Principat", ja que "tot i que es trobi més lluny que La Seu, compleix les característiques que el país requereix, ja que permet que puguin operar avions grans i mitjans, a diferència de l'aeròdrom, que per les seves dimensions, només està preparat per avions privats o avionetes".

A més a més, Andorra considera que hi guanyarà en accessibilitat, "ja que en carretera, venint des del sud, hi ha menys possibilitats que les carreteres quedin afectades per les nevades". "El turisme sortirà afavorit", ha opinat, "perquè el trajecte en autobús entre els dos punts és de només dues hores".

Precisament la recuperació del turisme de neu és un dels reptes que té sobre la taula el Govern d'Andorra. En l'entrevista, Jaume Bartumeu ha reconegut que la recuperació econòmica depèn en bona part de com es recuperin els estats veïns.

El govern andorrà, mitjançant la seva àrea de promoció turística, ja està negociant amb Aeroports de la Generalitat de Catalunya per dissenyar estratègies que afavoreixin el creixement de l'aeroport de Lleida-Alguaire. Tot i així, Bartumeu ha avançat que el Principat no abandonarà la relació que tradicionalment ha mantingut amb Tolosa o Girona, que fins ara han funcionat com els aeroports del país.