Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Andorra suma 1.120 casos actius de COVID-19

Andorra suma 1.120 casos actius de COVID-19

Hi ha 19 persones ingressades a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, 6 de les quals a l'UCI. Martínez Benazet destaca la capacitat diagnòstica pel control de la pandèmia
Joan Martínez Benazet, ministre de Salut d'Andorra (Foto: Govern d'Andorra)
14/10/2020 21:00

Andorra compta actualment amb 1.120 casos actius de COVID-19, 19 dels quals es troben ingressats a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell (13 a planta i 6 a UCI). En total se sumen 2.011 recuperacions i 59 defuncions.

D'altra banda, actualment hi ha 82 aules de centres escolars en vigilància, de les quals 56 resten confinades totalment i 26 estan en vigilància activa parcial (només estan confinats alguns alumnes dels grups). L’Escola de Segona Ensenyança d’Encamp roman tancada. També hi ha una escola bressol amb una classe amb vigilància activa parcial.

El ministre de Salut d'Andorra, Joan Martínez Benazet, ha exposat aquest dimecres la tasca que s’està duent a terme per informar els estats europeus de l’estratègia de cribratge que s’està duent a terme a Andorra, que situa al Principat com un dels països amb més capacitat diagnòstica. Actualment, la capacitat del país de diagnòstic setmanal és de 7.000 proves per cada 100.000 habitants, molt per sobre de la mitjana europea.

El ministre ha explicat novament que l’alt índex de proves repercuteix directament en les estadístiques relatives a la prevalença del virus en la població, però alhora el fet de detectar les simptomatologies més lleus i les persones asimptomàtiques també té una repercussió positiva, tant en la protecció dels recursos assistencials com en la incidència en la letalitat.

Aposta per l'entrada gradual i continuada de turistes

D’altra banda, el titular de Salut ha comunicat que el Govern ha decidit, donada la situació sanitària actual, anul·lar l’Andorra Shopping Festival. Tal com ha explicat Martínez Benazet, en el context global, un esdeveniment amb format de festival no és adient, ja que cal evitar acumulacions puntuals davant espectacles o exhibicions. "Cal apostar per buscar estratègies que ens permetin mantenir l’entrada de visitants de manera estable i continuada per establir protocols segurs de contenció de la pandèmia", ha dit.

D’aquesta manera, l’acció de promoció turística se centrarà en una proposta continuada durant tot l’any d’estades curtes, potenciant l’oferta de muntanya i esquí, les compres, la cultura, el wellness i la gastronomia, donant continuïtat a l’estratègia engegada a l’estiu.

Presentació de l’estratègia turística

Joan Martínez Benazet ha avançat que aquest dijous es durà a terme una presentació de l’estratègia de cara a la temporada d’hivern per garantir la seguretat sanitària davant l’impacte de l’entrada de turistes.

En aquest sentit, el ministre ha explicat que s’està treballant en un protocol basat en un cribratge continuat de tots els sectors de la població, tant amb les tècniques de diagnòstic actual com amb la incorporació de tests ràpids d’antígens, amb l’objectiu, per una banda de millorar el control de la pandèmia i protegir la població posant el focus en la més sensible (persones vulnerables, treballadors sanitaris i població escolar) i per altra garantir la seguretat sanitària davant l’impacte de l’entrada de turistes, tant pels visitants com per als residents.