Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Andorra tanca un acord per intercanviar informació fiscal amb l'Estat espanyol

Andorra tanca un acord per intercanviar informació fiscal amb l'Estat espanyol

La signatura oficial del conveni tindrà lloc abans que acabi l'any El contingut del document entrarà en vigor el mes gener de 2010
Jaume Bartumeu
19/11/2009 18:07

El cap de govern d'Andorra, Jaume Bartumeu, ha anunciat aquest dijous que el govern andorrà ha arribat a un acord amb l'Estat espanyol per intercanviar informació fiscal. Amb aquest gest, el Principat pretén reactivar l'economia interior del país i també iniciar un període d'obertura vers l'economia europea.

Alhora, el govern espera que amb aquest acord Andorra pugui sortir de la llista gris de paradisos fiscals de l'OCDE i garantir a les empreses i entitats financeres del país que no patiran cap greuge comparatiu pel fet de ser d'on són. La signatura oficial del conveni tindrà lloc abans que acabi l'any i el contingut entrarà en vigor al gener del 2010.

Jaume Bartumeu ha confirmat durant la sessió inaugural del 'Summit', que se celebra a Andorra la Vella aquest dijous i divendres, que el govern andorrà ja ha signat vuit acords d'intercanvi d'informació amb Àustria, Liechstenstein, Mònaco, San Marino, França, Bèlgica, Argentina i els Països Baixos. "L'acord amb l'Estat espanyol ja està rubricat i som a punt de tancar l'acord amb Portugal", ha manifestat Bartumeu.

Per la seva banda, el ministre d'Economia i Finances d'Andorra, Pere López, ha afegit que el conveni se signarà oficialment "abans que acabi el 2009" i que entrarà en vigor l'1 de gener del 2010. Igualment, López ha detallat que l'acord se sustenta en dos principis: el fet que no tindrà caràcter retroactiu i que el traspàs d'informació a l'Agència Tributària espanyola es farà només sota demanda.

Segons informa l'ACN, en línia amb aquest iniciativa, Andorra està també treballant en les bases d'una reforma tributària que "facilitarà a empresaris i professionals la possibilitat d'exportar béns i serveis des d'Andorra amb un tracte fiscal no discriminatori", ha subratllat Bartumeu. El cap de govern andorrà considera que, només un cop feta la reforma fiscal, "les empreses internacionals es podran plantejar seriosament la possibilitat d'invertir a Andorra en un entorn jurídic estable".

Bartumeu i López han fet aquest anunci a Andorra en el marc de la IV Cimera sobre el Futur d'Europa (The Future of Europe Summit), on més de 30 ponents de primer nivell debaten sobre el lema de la trobada d'aquest any: 'Reactivar l'economia europea: com, quan i quines prioritats?'.