Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Andorra trasllada els transformadors contaminants d'Engolasters cap a Espanya

Andorra trasllada els transformadors contaminants d'Engolasters cap a Espanya

Medi Ambient assegura que l’estat dels aparells no suposava cap perill tot i que reconeix que la gestió i l’emmagatzematge dels transformadors no han estat correctes
28/08/2009 10:27

El ministre d’Economia i Finances, Pere López, i el d’Ordenament Territorial, Medi Ambient i Agricultura, Vicenç Alay, president del consell d’Administració de FEDA i membre d’aquest consell respectivament, han comparegut aquest dijous davant els mitjans de comunicació per informar del trasllat dels transformadors que la parapública tenia dipositats en un terreny a Engolasters.

Segons informa el Govern andorrà, Alay ha explicat que una empresa especialitzada va efectuar dimecres el transport cap a Espanya dels transformadors per al seu tractament i desmantellament. El trasllat s’ha fet amb caràcter d’urgència però no s’havia pogut realitzar abans perquè l’empresa estava tancada per vacances. En total s’han trasllat 10 transformadors: els 8 que estaven dipositats al descobert en un terreny i 2 més que estaven tancats en un dels edificis d’Engolasters. Aquests dos últims eren els més contaminants ja que els 8 restants, segons ha explicat Vicenç Alay, només contenien traces de PCB (policlorur de bifenil).

El Consell d’Administració de FEDA reconeix que els 8 transformadors ocupaven un lloc poc idoni i que haurien d’haver estat emmagatzemats en un indret més protegit, tot i que ha ressaltat que el seu estat no suposava cap risc ni per al medi ni per a la població. Tot i això, Medi Ambient ha obert un expedient administratiu per saber exactament què ha passat. El resultat d’aquest informe s’hauria de tenir en un màxim de 90 dies, tot i que segurament es tindrà abans.