Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Àngel Vidal, partidari del cobrament de taxes per anar al bosc

Àngel Vidal, partidari del cobrament de taxes per anar al bosc

El director del Patronat de Turisme ha visitat aquest cap de setmana la quinzena edició de la Fira del Rovelló de Coll de Nargó Bona ocupació turística al Pirineu durant un Pont del Pilar marcat per les retencions a l'Alt Urgell
Fira del Rovelló Coll de Nargó 2009 - Àngel Vidal
13/10/2009 10:40

El director del Patronat de Turisme, Àngel Vidal, s’ha mostrat partidari que els ajuntaments puguin cobrar unes taxes per entrar als boscos a plegar bolets, tot i que en determinades circumstàncies i no pas d’una manera generalitzada. Vidal creu que aquesta mesura es podria aplicar en aquells casos en què la concentració continuada de vehicles i de persones pot afectar la conservació dels espais naturals i alhora ocasionar desperfectes a les vies d’accés al bosc, de tal manera que representa un perjudici per als veïns de la zona i per a les arques municipals, que després han de reparar les xarxes de camins. Vidal ha afegit que segons el seu parer també caldria regular aquesta activitat en aquells indrets que formen part de paratges emblemàtics i sempre respectant l’opinió dels propietaris, ja siguin públics o privats.

Àngel Vidal ha fet aquestes declaracions aquest dissabte en el decurs de l’acte d’inauguració de la quinzena edició de la Fira del Rovelló de Coll de Nargó, a la comarca de l’Alt Urgell. Vidal ha estat acompanyat per l’alcalde del municipi, Benito Fité, i la resta dels membres de la corporació, a més de representants de diferents pobles de la comarca i el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro.

En el seu parlament, el director del Patronat de Turisme ha volgut expressar la seva felicitació als organitzadors de la mostra d’enguany pel nou impuls que han donat a la fira amb l’objectiu de situar-la entre les més importants d’arreu de Catalunya en el seu àmbit. Cal recordar que a la Fira del Rovelló d’enguany hi han participat més de 60 parades, una xifra que representa un creixement de gairebé un 200 % respecte a l’edició anterior. A més, la mostra s’ha ampliat d'un a dos dies. La valoració del certamen ha estat molt positiva.

Vidal ha dit que anar a buscar bolets o 'caçar-los' (com s’ha posat de moda anomenar aquest art en els darrers anys) s’ha convertit en una activitat que atreu multitud de visitants, que normalment acostumen a venir en grups d’amics o en famílies. Amb aquesta excusa, molts boletaires aprofiten la visita per fer turisme, "i això repercuteix molt positivament en l’economia tant de l’hostaleria i la restauració com dels comerços del territori".

Vidal també ha destacat la gran quantitat de gent que mouen els bolets i ha assenyalat que totes les comarques del Pirineu organitzen diferents activitats al voltant d’aquest producte tan preuat i tan nostre que és el bolet, sia per mitjà de fires i mostres, sia amb jornades gastronòmiques.

Àngel Vidal també ha aprofitat la seva visita a la localitat per fer esment del protagonisme que està assolint Coll de Nargó en el camp de la paleontologia i de les diferents iniciatives que darrerament s'hi estan impulsant per situar-se com un referent turístic. En aquest sentit, ha recordat que Coll de Nargó ha impulsat de cara als visitants uns atractius paquets turístics que combinen una visita guiada al Museu dels Dinosaures, al Museu dels Raiers, al Mirador del Cretaci i a l'església romànica de Sant Climent. També s’ha referit al projecte de construcció del Centre d’Interpretació dels Dinosaures, que disposa d'un pressupost de 752.000 euros i que custodiarà i exposarà el patrimoni paleontològic de Coll de Nargó.

Cues durant el Pont del Pilar

La frontera andorrana ha registrat durant el cap de setmana nombroses retencions. Així mateix, les travessies de diferents localitats de l'Alt Urgell, com Oliana i Coll de Nargó, han estat totalment col.lapsades bona part dels dies festius.

L'ocupació al Pirineu ha estat d'entre el 80 i el 85%. "L'ocupació s’ha vist molt afavorida per la bona climatologia, la gran quantitat d’activitats que aquests dies es poden fer a les comarques lleidatanes i el reclam que en aquesta època de l’any tenen les muntanyes del Pirineu amb els bolets", ha indicat Àngel Vidal.