Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Anna Martí, nomenada Síndica Municipal de Greuges de la Seu d'Urgell

Anna Martí, nomenada Síndica Municipal de Greuges de la Seu d'Urgell

Els grups municipals (PDeCAT, Compromís, ERC i la CUP) aproven per unanimitat la seva elecció. Martí es planteja arribar "a tota la ciutadania" i defensar-ne els drets, incorporant la visió de gènere
06/02/2018 14:55

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns per unanimitat el nomenament d'Anna Martí com a nova Síndica Municipal de Greuges de la ciutat. Després del suport de tots els grups municipals (PDeCAT, Compromís, ERC i la CUP), Martí va prometre el càrrec i va expressar la voluntat d'arribar "a tota la ciutadania" i defensar-ne els drets, "tot incorporant la visió de gènere".

En el seu discurs, la nova síndica agraeix la confiança dipositada en ella i valora la feina feta pels dos síndics que la precedeixen, Àngel Rúbio i Joan Massa, "que han contribuït a crear unes estructures dinàmiques de funcionament que de ben segur seran molt útils". Martí recorda que la figura del síndic té una història "de la qual ens n'hem de sentir orgullosos", ja que té precedents en les assemblees de pau i treva dels segle XI, així com en els proveïdors de greuges de l'edat mitjana. En aquest sentit, afegeix que "ara més que mai, crec que és un instrument institucional molt útil, de present i futur".

La professora urgellenca subratlla que tot i que no té pràctica com a defensora del cliutadà, sí té alguna experiència en la gestió municipal. "Espero que això m'ajudi", comenta. Així mateix, Martí deixa clar que es pren amb il·lusió la tasca de defensar els drets de la ciutadania, "amb independència de criteri i voluntat de servidora civil", i de manera "imparcial, objectiva, independent i, sobretot, eficaç". L'exregidora assumeix la figura del síndic com un element col·laborador i es compromet a fer aquesta funció "amb el deure de prestigiar una institució al servei de la gent, afrontar els diferents reptes socials, la igualtat d'oportunitats, la participació democràtica, tot mantenint el millor clima de col·laboració amb les administracions, institucions, entitats i ciutadania".

Posicionament dels grups municipals

Davant del nomenament d’Anna Martí com nova defensora dels ciutadans de la Seu d’Urgell, l’alcalde urgellenc, Albert Batalla (PDeCaT), va evidenciar la satisfacció de tot el consistori municipal "perquè és una persona transversal, amb la qual tothom s’hi pot sentir còmode". Per Batalla, la figura de Martí és positiva "per molts motius" i va destacar el fet que serà la primera dona que ostentarà aquest càrrec a la ciutat. El responsable municipal, que va recordar que la capital alturgellenca és l'única del Pirineu amb aquest òrgan, va valorar també el fet que Martí "coneix bé la Seu, se l'estima i, a més, sap com funciona l'administració local".

Per la seva banda, el portaveu de Compromís X La Seu, Òscar Ordeig, va fer un agraïment a Martí "per acceptar el càrrec i ajudar a tenir una ciutat millor, en què els drets de la ciutadania es compleixin". A més, Ordeig va assenyalar que la professora urgellenca té "el perfil idoni", ja que per la seva experiència política és conscient de les problemàtiques de l'Ajuntament "i fins on es pot arribar". Finalment, el polític urgellenc va felicitar Àngel Rúbio pels seus 10 anys al capdavant de la Sindicatura i va indicar que en aquesta nova etapa "caldrà no repetir alguns errors del passat i resoldre els temes pertinents el més ràpidament possible".

En el mateix sentit es va posicionar el portaveu d'ERC, Francesc Viaplana, que va repetir que Anna Martí és una persona molt encertada per al càrrec. Viaplana va desitjar "sort i encerts" a la nova síndica i va oferir la col·laboració del grup republicà per allò que es requereixi.

En el seu torn de paraula, Pau Lozano, regidor de la CUP, va incidir en la importància del càrrec de síndica i va felicitar Martí pel compromís assumit, que suposarà "alguns maldecaps i també alegries". Lozano va posar sobre la taula la voluntat d'ajudar en tot allò que sigui possible "perquè el reglament es compleixi i s'atengui les peticions amb la serietat que la Sindicatura mereix".

Biografia d'Anna Martí

Anna Martí va néixer a Arfa i ha viscut des dels 10 anys a la Seu. És llicenciada en Filologia Hispànica i en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Ha treballat, durant 41 anys a l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell, on ha exercit com a professora de llengua i literatura catalanes en la seva condició de catedràtica. Actualment és professora tutora de llengua catalana al centre associat de la UNED de la Seu.

Martí va ser regidora de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell durant quatre legislatures, entre 1987 i 2003, amb el Grup de Progrés, i tinent d'alcalde d’Ensenyament i Cultura. També es va encarregar de les àrees de Festes i Esports (1987-2003).

  • Nomenament d'Anna Martí com a nova Síndica Municipal de Greuges (Foto: Ajuntament de la Seu)
  • Intervenció al ple d'Anna Martí, nova Síndica Municipal de Greuges de la Seu (Foto: Ajuntament de la Seu)