Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Antoni Bassas presenta a la Seu d'Urgell el llibre 'Bon dia, són les vuit!'

Antoni Bassas presenta a la Seu d'Urgell el llibre 'Bon dia, són les vuit!'

L'acte tindrà lloc aquest dissabte, 12 de maig, a les 12.30 hores, a la Sala de la Immaculada. L'obra, Premi Josep Pla 2018, recull la història del programa "El matí de Catalunya Ràdio (1995-2008)"
Antoni Bassas (Foto: Xavier Torres)
09/05/2018 20:20

El periodista català Antoni Bassas presentarà aquest dissabte, 12 de maig, a les 12.30 hores, a la Sala de la Immaculada del Centre Cultural Les Monges de la Seu d'Urgell, el seu llibre Bon dia, són les vuit!. L'obra, Premi Josep Pla 2018, recull la història d'un programa que va fer història: "El matí de Catalunya Ràdio (1995-2008)".

Bon dia, són les vuit!, d'Edicions Destino, traspua periodisme i ràdio, i s'hi veuen els professionals que van gestar el programa cada dia i els col·laboradors que el van elevar a la categoria d’inoblidable, amb episodis que van fer vibrar l’antena cada matí durant més d’una dècada i que els oients encara recorden amb nostàlgia. Tanmateix, més enllà del relat en primera persona de la veu que despertava el país, Bon dia, són les vuit! és, també, "el llibre de la memòria col·lectiva d’un país que, progressivament, va anar trobant la seva veu".

Bassas assenyala sobre l'obra: "Van passant els anys, i des d’aquell matí assolellat d’estiu no he parat de trobar-me persones que se m’han acostat per explicar-me que van venir aquell dia a la Diagonal o que recorden què estaven fent en aquell moment en què vam deixar de compartir tots els matins, o que m’expliquen com van canviar la seva relació amb la ràdio. Aquest llibre està especialment dedicat a totes elles".

Biografia

Antoni Bassas, nascut a Barcelona l'any 1961, és llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Bassas va debutar a Ràdio Joventut amb setze anys, i als vint va integrar-se a l’equip de transmissions de futbol en català de Joaquim Maria Puyal, a Ràdio Barcelona, amb qui va treballar durant catorze temporades. Va ser director i presentador d’"El matí de Catalunya Ràdio" entre el gener del 1995 i el juliol del 2008. Abans havia creat, juntament amb Xavier Bosch, l’espai d’humor "Alguna Pregunta Més?", pel qual va rebre el Premi Ondas el 1997.

Amb motiu del centenari del FC Barcelona, club del qual és soci, va portar la història del Barça a TV3 amb el talk-show històric "Aquest any, cent!". El 2009 va convertir-se en el corresponsal de TV3 als Estats Units fins al 2013, any en què es va incorporar al diari "Ara" de la mà del seu primer director, Carles Capdevila. Ha pronunciat conferències sobre les relacions entre Catalunya i Espanya vistes a través dels mitjans a la London School of Economics i a les universitats de Cambridge i Stanford, entre d’altres. Està casat amb la també periodista Mariona Anglès.