Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Aprovació inicial del pla especial del futur cementiri de la Seu

Aprovació inicial del pla especial del futur cementiri de la Seu

El tràmit obre la porta a l'expropiació dels terrenys on es vol fer el recinte funerari
Cementiri de la Seu d'Urgell
28/04/2008 16:37

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell acordarà aquest vespre l’aprovació inicial del pla especial del sector del cementiri. Aquesta és una de les condicions que marca l’actual procés d’expropiació dels terrenys que l'han d'encabir, i que són a la zona de la Torre del Cap, a peu de la carretera de Cerc. L'espai té una superfície d'uns 38.898 m2.

El projecte de tanatori i cementiri municipal és obra de l’arquitecta Anna Rovira i Vergés, guanyadora del concurs d’idees que havia convocat la regidora d’Urbanisme de la Seu, en el qual s’hi van presentar un total de vint projectes.

L’espai del tanatori, de 2.328 m2, es dividirà en cinc grans àmbits: l’administració i serveis a l’usuari (recepció, despatxos, mostra de fèretres, floristeria i lavabos); les sales de vetlla i espai previ a les sales; l’àrea de treball (sala de tanatopràxia, dipòsit de cadàvers, vestidors, arxiu, magatzem de fèretres i garatge); l’oratori muticonfessional; i passadissos i d'altres instal·lacions. També es preveu en aquest espai la construcció d’un incinerador.

El cementiri comptarà amb una superfície total de 17.735 m2. El projecte fixa una alçada màxima de cinc nínxols i una mínima de tres. Els espais lliures d’edificació consten de 15.755 m2 que seran ajardinats o urbanitzats seguint els criteris que s’utilitzin amb les zones amb les que limiten.

La zona d’aparcament comprendrà un total de 3.777 m2, on es fixen un mínim de 88 places amb la previsió de situar una zona per aparcar autobusos.