Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Aprovada a la Seu una proposta per facilitar el pagament personalitzat d'impostos municipals

Aprovada a la Seu una proposta per facilitar el pagament personalitzat d'impostos municipals

Vistiplau unànime a la moció d'ERC, que començaria a aplicar-se l'1 de gener de 2019. La mesura permetrà agrupar i fraccionar els tributs de venciment periòdic
Ple municipal de la Seu d'Urgell (17.07.2017)
18/07/2017 12:25

El ple de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns per unanimitat una moció d'ERC per aplicar el pagament personalitzat d'impostos municipals. La proposta va rebre el suport de tots els grups presents a la sessió plenària (PDeCAT i Compromís), després de pactar-se prèviament diverses modificacions del text.

L'acord preveu elaborar els estudis necessaris, conjuntament amb els tècnics municipals, per garantir l'aplicació del pagament personalitzat de tributs a partir de l'1 de gener de 2019. La iniciativa permetrà agrupar i fraccionar els impostos de venciment periòdic, com va defensar la regidora republicana Berta Vidal. Així mateix, el text inclou que es garantirà que aquesta opció no comporti costos financers per al contribuent, ni en forma d'interessos de demora ni amb aportació de garanties o avals bancaris.

Un cop estigui tot a punt, s'informarà la ciutadania de la nova modalitat de pagament a través dels mitjans de comunicació i resolent els possibles dubtes que puguin tenir les persones interessades. Finalment, la moció contempla estudiar la possibilitat de trobar fórmules que permetin introduir criteris de renda en l’estructura dels impostos municipals, més enllà de les bonificacions que estableix el Text Refós de la Llei Reguladora d’Hisendes Locals.

Posicionament dels grups

En relació amb la moció, l'equip de govern (PDeCAT) va mostrar-se a favor de facilitar els pagaments a les economies familiars, "una opció que ja estudiàvem i a la qual ens afegim". El tinent d'alcalde d'Hisenda, Jesús Fierro, va voler puntualitzar que aquest esforç es fa evident amb la congelació dels impostos municipals des de fa vuit anys. Fierro va incidir també en el mal finançament dels ajuntaments, "malgrat que el nostre consistori està sanejat, cosa que és mèrit de la gestió feta els últims anys, de la qual també n'és responsable ERC", va remarcar.

El regidor Joan Barrera, de Compromís X La Seu, va manifestar que els pagaments adaptats poden ser positius per a la ciutadania i va votar a favor de la mesura. "Cal ajudar els urgellens i urgellenques i aquesta opció és molt vàlida", va dir.

Esmenes

Les modificacions incloses en la moció han estat pel que fa al temps, fixant que el nou sistema entrarà en vigor al 2019, i no pas al 2018 com se sol·licitava. Així mateix, el text elimina el punt quart que feia referència a la consulta de forma telemàtica de la situació del pagament, ja que actualment ja s’està treballant per fer-ho.