Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Aprovada la convocatòria del Pla de Reforç Municipal de la Diputació

Aprovada la convocatòria del Pla de Reforç Municipal de la Diputació

L'ens lleidatà presenta una inversió extraordinària de 20 milions d'euros al territori
Moment de la presentació davant la premsa (Foto: Diputació de Lleida)
21/07/2017 17:30

Els ajuntaments podran presentar sol·licitud al nou Pla de Reforç Municipal (Pla Extraordinari d’Inversions Locals 2017-2018) fins al dia 10 d’octubre de 2017, segons la convocatòria que la Diputació de Lleida ha aprovat en el Ple d’aquest divendres i que es publicarà al BOP.

En declaracions a la premsa, Reñé s’ha mostrat satisfet d’assolir la meitat del mandat amb aquesta inversió extraordinària de 20 milions d’euros al territori i de mantenir el deute de la institució a mínims històrics.

En aquest sentit, Reñé ha manifestat la “satisfacció de la Diputació” per haver pogut acomplir una de “les propostes més importants plantejades”, consistent en “posar recursos econòmics a disposició dels ajuntaments”. El president de la Diputació ha afegit que aquests recursos econòmics permeten que, tot i la “situació econòmica complexa” actual, els ens locals poden dur a terme les inversions en els equipaments, les infraestructures o les diferents actuacions requerides en cada cas.

En el Ple, també s’ha aprovat reinvertir 12,5 M€ de superàvit del 2016 a noves inversions al territori i la convocatòria 2017-2019 del Pla d’arrendaments i subministraments (5,4 M€) que també establirà el dia 10 d’octubre com a termini màxim de presentació de sol·licituds.

Aprovats els comptes generals

En el transcurs del Ple, també s’han aprovat els comptes generals de la institució i els seus organismes autònoms; convenis de col·laboració per a activitats firals amb Fira de Mollerussa i l’Institut Municipal de Progrés i Cultura de Balaguer; amb la Federació ALLEM-Agrupació Lleidatana d’entitats de suport a persones amb discapacitat; i la ratificació del conveni de col·laboració amb la Generalitat i la resta de diputacions catalanes per a l’elaboració d’un cens de polígons. 

Delegació de recaptació de tributs i moció per crear places de bombers professionals

En l’apartat de tributs, s’han acceptat noves delegacions de recaptació de tributs per via executiva per part dels ajuntaments de Bellpuig, de Vilanova de la Barca, d’Artesa de Segre, de Josa i Tuixén, Os de Balaguer i Penelles.

Per unanimitat ha prosperat una moció que insta la Generalitat de Catalunya a crear places de bombers professionals per cobrir les necessitats del territori.