Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Aprovada la creació del Consell de Dones de l'Alt Urgell

Aprovada la creació del Consell de Dones de l'Alt Urgell

L'ens té un caràcter consultiu, deliberatiu, assessor i de participació. L'objectiu és incorporar el punt de vista de la dona en les polítiques comarcals, a més de desenvolupar programes a favor de la igualtat
Pla per a la Igualtat d'Oportunitats
16/08/2016 19:50

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell ha aprovat de forma definitiva la creació d'un consell de dones de la comarca, previst en el Pla per a la Igualtat d'Oportunitats 2016-2019. L'ens té un caràcter consultiu, deliberatiu, assessor i de participació. La iniciativa neix del desig d'incorporar el punt de vista de la dona en les polítiques comarcals i per al desenvolupament de programes a favor de la igualtat i de la promoció del col·lectiu.

El Consell vol ser un espai de relació estable on exposar i compartir inquietuds, problemàtiques i iniciatives, en què s'estimuli i canalitzi la implicació femenina en els àmbits que tenen incidència en les dones, "per promoure l'apoderament individual i col·lectiu i enfortir la cohesió social". Així mateix, l'òrgan ha d'esdevenir un entorn de gestió d'iniciatives i propostes que donin resposta a les necessitats detectades, per a la millora de la qualitat de vida del sector a la comarca. L'òrgan també es planteja com a lloc al qual les entitats puguin adreçar-se per incorporar la perspectiva de gènere en el seu funcionament.

El Consell es reunirà un mínim de dues vegades a l'any i està previst que es constitueixi el pròxim 25 de novembre, coincidint amb el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Entre les seves accions s'inclouen debats, activitats de formació o l'impuls d'estudis i informes per conèixer la situació de les dones a l'Alt Urgell, entre d'altres.