Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Aprovada la modificació del conveni amb CEVASA per la urbanització de la Ciutadella de Castellciutat

Aprovada la modificació del conveni amb CEVASA per la urbanització de la Ciutadella de Castellciutat

La revisió de l'acord estableix els drets i deures tant de l'Ajuntament com de l'empresa, que assumirà l'obertura d'un nou vial d'accés al poble. La immobiliària també haurà de sanejar l'espai i enderrocar els edificis en mal estat

Ciutadella de Castellciutat
Ciutadella de Castellciutat
09/04/2019 12:45

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns la modificació del conveni amb la immobiliària CEVASA, titular d'una part dels terrenys de la Ciutadella de Castellciutat, pel que fa a la futura urbanització de l'espai on fins l'any 1993 hi havia hagut la caserna militar. L'acord ha tirat endavant amb 11 vots favorables (PDeCAT i Compromís) i 4 abstencions (ERC i CUP)

La mesura actualitza les condicions de l'acord, que datava de l'any 2007, referent al projecte per convertir la Ciutadella en espai residencial, que va quedar aturat arran de l'inici de la crisi immobiliària, al final de la dècada passada. La finca consta de 18.000 m2. Per part de l'equip de govern, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Jesús Fierro (PDeCAT), considera positiva la revisió del conveni perquè "permetrà avançar de manera més concreta en una qüestió que estava pendent" perquè els darrers anys el projecte s'ha quedat estancat". Fierro valora que d'aquesta manera s'estableix més clarament els drets i deures, tant de l'Ajuntament com de la promotora. 

Des del consistori també destaquen que, en espera que s'hi edifiqui, el pacte "permetrà tenir una Ciutadella més endreçada, permeable perquè la gent hi pugui anar a passejar i gaudir-ne, i Castellciutat disposarà d'un nou accés al cap del poble". I és que el text contempla que CEVASA es faci càrrec de la construcció d'un nou vial que vagi des de la carretera N-260 fins a l'aparcament del Rastillo, passant pel cementiri. Aquesta obra, de fet, ja disposa d’un projecte fet i aprovat per part de l’Ajuntament de la Seu, amb un import d’execució de 585.243,69 euros.

Per portar a terme aquestes obres, l’Ajuntament de la Seu posarà a disposició de CEVASA aquests terrenys amb l’objectiu de disposar d’un calendari d’execució. El nou conveni preveu que l’empresa immobiliària presenti el projecte en un termini màxim de sis mesos i, una vegada s’hagi portat a terme tota la tramitació, disposarà d’un termini de tres mesos per iniciar-les i de sis mesos més per executar-les. Tot plegat, "amb un calendari d’execució concretat”. 

Aquest nou conveni, segons explica Fierro, amplia les obligacions de CEVASA que assumirà tota la urbanització externa i la connexió amb les xarxes existents, fet que fins ara corresponia a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. Per compensar-ho, l’Ajuntament pacta amb CEVASA l’aprofitament del 10% de sostre que corresponia a l’ens municipal en aquest sector. 

El portaveu del grup municipal de Compromís, Òscar Ordeig, ha mostrat el suport al nou acord i espera que ajudi a desencallar el projecte. Per Ordeig, "la Ciutadella de Castellciutat és, com l'Horta del Valira, un clar exemple de projecte urbanístic fallit i també de projecte educatiu fallit, perquè allà hi havia l'Escola d'Hoteleria Joviat que era un pol d'atracció de joves per formar-se en l'hostaleria i que es va deixar perdre". Ordeig recorda que des del seu grup "feia anys que es demanava un sanejament i neteja de la zona, que estava fora de control.

El també diputat del PSC valora positivament el fet que "s'estableix uns drets i obligacions, de l'empresa i de l'ajuntament" i també el fet que s'obrirà un nou accés a Castellciutat. En tot cas, Ordeig creu que la millora "arriba tard, i ara haurà de ser el nou ajuntament és veure com es capgira aquest abandonament i es torna a fer la Ciutadella un pol d'atracció i de dinamisme".

De la seva part, el portaveu d'ERC, Francesc Viaplana, valora que "ha costat arribar a aquest nou conveni, però el proper govern municipal tindrà els elements per tirar-ho endavant i sanejar un espai que és privilegiat i perquè la ciutadania el pugui gaudir". Viaplana també recorda que el nou accés a la part alta de Castellciutat "és necessari perquè ara mateix, si hi hagués alguna emergència, alguns vehicles haurien d'accedir-hi des del Balcó del Pirineu, per una via amb una forta rampa i que de vegades no és prou transitable".

D'altra banda, CEVASA haurà d’executar avançadament les obres d’enderroc dels edificis existents que són incompatibles amb el planejament, en un termini màxim de sis mesos a partir de la inscripció de la reparcel·lació al Registre de la Propietat i amb una durada màxima, també, de sis mesos. Des del consistori conclouen que la decisió "permet aclarir aspectes importants de l’espai, especialment per anar a cercar projectes de valor afegit que puguin encaixar-hi”.

Mostrar formulari de contacte