Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Aprovat el projecte per a una futura central de biomassa per a l'edifici de Les Monges i l'escola Pau Claris

Aprovat el projecte per a una futura central de biomassa per a l'edifici de Les Monges i l'escola Pau Claris

L'Ajuntament de la Seu vol millorar l'eficiència energètica d'ambdós equipaments, amb un estalvi d'un 35 per cent. L'obra, que encara no té finançament, està pressupostada en gairebé 465.000 euros
Centre Cultural Les Monges de la Seu
17/12/2015 11:50

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat de forma definitiva el projecte per construir una futura central tèrmica de biomassa per a la calefacció i l'aigua calenta dels edificis del Centre Cultural Les Monges i l'Escola Pau Claris. L'objectiu de la intervenció seria millorar l'eficiència energètica d'ambdós equipaments, que actualment s'escalfen amb calderes de gasoil.

L'obra suposaria una inversió de 463.807 euros. El consistori treballa ara per buscar el finançament i tirar endavant els treballs, que permetrien un estalvi energètic aproximat d'un 35 per cent. La redacció del projecte permetrà precisament poder accedir a ajuts que es convoquin en aquest sentit.

La nova central tèrmica de biomassa se soterraria al subsòl de la plaça de les Monges, punt des d'on es distribuiria l'aigua calenta fins a les calderes d'ambdós edificis. També s'habilitaria un dipòsit de 5.000 litres.

Aprofitament dels boscos

El consistori urgellenc destaca que els últims anys s'ha apostat clarament per la biomassa, amb instal·lacions a l'edifici de l'Ajuntament i a la Fundació Sant Hospital. Fonts municipals també ressalten que es tracta d'una contribució a la reducció de les emissions de CO2 i d'aprofitament dels boscos del municipi i de la comarca. La biomassa també es vol potenciar com a sector estratègic emergent per crear ocupació a partir de recursos desaprofitats.