Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Aprovada una proposta per garantir la cobertura de telefonia mòbil al Pirineu

Aprovada una proposta per garantir la cobertura de telefonia mòbil al Pirineu

El Parlament de Catalunya insta el Govern a elaborar "un pla de xoc" que millori les connexions telefòniques. Òscar Ordeig, diputat del PSC, considera que la mesura ajudaria a combatre el despoblament rural
Antena de telefonia mòbil
14/03/2019 19:50

El Parlament de Catalunya insta el Govern de la Generalitat a iniciar "un pla de xoc" per fomentar les iniciatives que millorin la cobertura de telefonia mòbil a les zones on aquesta encara no és prou bona i, especialment, a les diferents valls del Pirineu, "on és deficitària". La proposta vol que s'augmentin els recursos per a fer-ho possible, "incrementant en la mesura que sigui possible les assignacions pressupostàries".

La iniciativa, presentada pel Partit dels Socialistes de Catalunya i Units per Avançar, s'ha aprovat aquesta setmana a la Comissió de Polítiques Digitals. En la petició es denuncia "la manca d'inversió per garantir la cobertura de la telefonia mòbil de fibra òptica al Pirineu". En aquest sentit, el diputat socialista Òscar Ordeig afirma que "el govern té l'obligació de garantir una bona comunicació a tot el territori". 

Ordeig s'ha felicitat per l'aprovació de la proposta, "que suposa emprendre accions per garantir les connexions de telefonia mòbil al Pirineu, un incentiu més per combatre el despoblament rural". I ha afegit: "Totes les facilitats tecnològiques i comunicatives que es puguin donar als indrets poc habitats o de difícil accés són benvingudes".