Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Aprovades les ajudes al nou projecte 'De la Terra al Plat' i la quarta edició del 'Mengem d'Aquí'

Aprovades les ajudes al nou projecte 'De la Terra al Plat' i la quarta edició del 'Mengem d'Aquí'

Ambdues iniciatives, que es duran a terme a les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya, cooperen directament amb ens i entitats pròpies del territori
Mengem d'Aquí
12/09/2019 10:55

El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat (DARP) ha aprovat la resolució de dues sol·licituds d’ajut del per a la continuïtat del projecte 'Mengem d'Aquí' i la posada en marxa de la proposta 'De la Terra al Plat', que busca crear sinergies i enfortir la relació entre els productors i productores agroalimentàries, la xarxa restauradora i hotelera i els comerços locals "com a elements claus per al desenvolupament econòmic de l’Alt Urgell i la Cerdanya".

A la quarta edició del 'Mengem d'Aquí' se li ha aprovat una inversió total de 16.292,70 €. El 90 % de l’ajut (14.663,43 euros) va a càrrec del DARP (57 %) i el FEADER (43 %). El 10 % de l’ajut restant l’aportaran el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el Consell Comarcal de la Cerdanya. La missió principal del projecte és conscienciar la població sobre la importància de mantenir una alimentació saludable, a més de potenciar el consum de producte local. D'altra banda, el projecte també vol lluitar contra el malbaratament alimentari, procurant que els escolars s’adonin de les quantitats de menjar que es llença i tinguin un consum responsable dels aliments.

En la quarta edició també es farà una valoració real dels resultats del projecte i sobretot, se seguirà mantenint el vincle entre els menjadors i els productors locals, a més d'incidir en la conscienciació contra el malbaratament.

Per altra banda, el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, en col·laboració amb l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell, l’Associació Menja’t l’Alt Urgell, Productors i Elaboradors Ecològics la Cerdanya i l’Alt Urgell (PROECO), l'Associació Agroalimentària de la Cerdanya, l'Associació Gastronòmica Cuina Pirinenca de la Cerdanya i l’Associació d’Hotels i Allotjaments Turístics de la Cerdanya, impulsen el nou projecte “De la Terra al Plat”. El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca ha aprovat una inversió total de 16.707,30 euros. La subvenció aprovada és 15.036,57 euros, el que correspon a un 90 % de l'ajut. Les associacions d’hostaleria i agroalimentàries d’ambdues comarques aportaran el 10 % restant.

L’eix de treball d’aquest projecte s’estructura en diverses fases, distribuïdes de forma homogènia durant l’any: un primer contacte a través d’un networking, diverses formacions internes de productors i restauradors, un showcooking per la comarca i la creació d’unes jornades gastronòmiques per potenciar el producte local a la restauració de la zona.

Els projectes estratègics tenen la particularitat que cooperen directament amb ens i entitats pròpies del territori i aquestes són cofinançadores del projecte.