Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Aprovades les bases del Premi Joles Sennell de contes curts

Aprovades les bases del Premi Joles Sennell de contes curts

El nou format del concurs 'Contes que compten' consolida el certamen promogut per la Biblioteca Sant Agustí i RàdioSeu. Els treballs s'adrecen principalment al públic infantil, amb cinc categories de premis segons l'edat dels autors
Lliurament de premis del concurs 'Contes que compten' 2015
13/04/2016 09:03

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat per unanimitat les bases del Premi Joles Sennell de contes curts per a infants. Aquest tràmit obre una nova etapa per al concurs 'Contes que compten', impulsat per la Biblioteca Sant Agustí i RàdioSeu, i que des d'ara tindrà aquesta denominació.

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de la Seu, Mireia Font, ha explicat que el nou nom vol ser també un homenatge a Pep Albanell, mitjançant el seu pseudònim literari. Albanell ha dedicat bona part de la seva trajectòria a la literatura juvenil i infantil i, a més a més, actualment és l'Escriptor de Capçalera de la biblioteca de la Seu, la ciutat on va viure precisament durant la infància i l'adolescència i amb la qual sempre ha mantingut el contacte. Font ha detallat que les noves bases serveixen per regular el premi, atès que també inclou un guardó en metàl·lic.

Una altra novetat és que des d'ara els participants hauran de lliurar els treballs al registre de l'Ajuntament de la Seu. Fins ara es podia fer a la Biblioteca Sant Agustí o bé als estudis de RàdioSeu. El concurs inclou diferents categories en funció de l'edat dels autors.

Tots els grups van mostrar el suport al certamen, si bé la CUP va demanar que es plantegi si és possible que els treballs també es puguin presentar per via telemàtica, com una manera de facilitar la participació. L'equip de govern estudiarà si aquesta opció s'adequa als requisits de presentació.

Entre d'altres requisits, els contes presentats han de ser inèdits i no haver estat premiats en cap altre esdeveniment. Només es pot presentar una sola narració per participant. Les obres es presenten escrites amb ordinador, en format Din-A4, amb lletra Arial i de mida 12. L'extensió màxima és de 5 pàgines. Existeixen cinc categories d'edat: A (10-11 anys), B (12-13 anys), C (14-15 anys), D (16-17 anys) i E (a partir de 18 anys).