Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Aprovades les bases per a les beques d'investigació històrica Ciutat d'Urgell

Aprovades les bases per a les beques d'investigació històrica Ciutat d'Urgell

La nova línia d'ajuts busca potenciar aquest tipus d'estudis. La subvenció l'atorgarà l'Ajuntament de la Seu, juntament amb l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell i l'IECAU
Catedral de la Seu
09/05/2017 11:40

El ple de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns per unanimitat les bases reguladores de les Beques Ciutat d'Urgell, que s'atorgaran per a la investigació històrica de l'Alt Urgell. La nova línia d'ajuts busca potenciar aquest tipus d'estudis i donar resposta també a l'interès actual envers la història local, tal i com ho demostra l'èxit d'iniciatives com el cicle Parlem d'Història, que es duu a terme a l'Espai Ermengol.

Les beques, l'import de les quals s'assignarà properament, seran biennals i a títol individual. Cal destacar que la subvenció la decidirà el consistori urgellenc, juntament amb l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell i l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell (IECAU).

La regidora de Cultura, Mireia Font, ha especificat que es donarà prioritat a les propostes que aportin noves dades i siguin originals. Així mateix, ha remarcat que "cal donar suport a les persones que treballen per conèixer més la història local".

Les bases van rebre el suport de tots els grups municipals. La regidora de Compromís X La Seu, Conxita Rabassa, va instar a especificar en la normativa que s'excloguin de l'opció a beca les persones que ja l'hagin obtinguda en una ocasió, mentre que el regidor de la CUP Pau Lozano va voler deixar constància del fet que hauria estat bé que la iniciativa inclogués la publicació de l'estudi guanyador.

Subvencions per a autònoms i Comissió consultiva del Mercat

En un altre ordre de coses, el ple també va donar el vistiplau a la modificació de les bases reguladores de subvencions per a autonòms, que permetrà que els qui rebin els ajuts no hagi de justificar cada mes de l'any la quota com a autònoms. En aquest punt, PDeCAT, ERC i la CUP hi van votar a favor, mentre que Compromís es va abstenir.

D'altra banda, el ple va designar com a membres de la Comissió consultiva del Mercat els regidors Mireia Font (PDeCAT), Miguel Perruca (Compromís), Francesc Viaplana (ERC) i Pau Lozano (CUP).