Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Aprovades les bases reguladores per a les subvencions per a la promoció de la ciutat

Aprovades les bases reguladores per a les subvencions per a la promoció de la ciutat

La proposta va comptar amb el suport de l'equip de govern (CDC), ERC i la CUP, mentre que Compromís X La Seu va abstenir-se. Els ajuts, que ascendeixen a un total de 41.000 euros, han augmentat un 17 per cent en relació amb l'any passat

Ple municipal de la Seu d'Urgell (08.02.2016)
Ple municipal de la Seu d'Urgell (08.02.2016)
09/02/2016 12:45

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns al vespre les bases reguladores de les subvencions per a la promoció del municipi. Els ajuts, que ascendeixen a un total de 41.000 euros, han augmentat un 17 per cent en relació amb l'any passat, segons ha explicat la tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Mireia Font. La proposta va comptar amb el suport de l'equip de govern (CDC), ERC i la CUP, mentre que Compromís X La Seu va abstenir-se.

Respecte a les subvencions, si es compleixen tots els requisits, els interessats poden aconseguir fins a un màxim de 4.000 euros. Enguany s'incentivarà de forma especial els establiments que vulguin millorar en eficiència energètica.

Miguel Perruca, de Compromís, va justificar l'abstenció perquè malgrat coincidir en les línies generals de les subvencions, "alguns punts de les bases són massa generalistes". Així mateix, el regidor de Compromís va instar a augmentar la partida i avançar els diners als sol.licitants. "En moments de crisi cal apostar fort per l'emprenedoria i posar-los facilitats", va remarcar. D'altra banda, el principal grup de l'oposició va fer referència a la modificació dels ajuts anticrisi per assumir les subvencions previstes. "No entenem perquè un mes després d'aprovar el pressupost cal canviar-lo per aquest motiu", explicava Barrera, fent referència a una modificació del pressupost aprovada en el mateix plenari.

Per la seva banda, la tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Mireia Font, replicava la crítica de Compromís aclarint que el primer punt de les condicions d'accés als ajuts es complementa amb mesures concretes especificades en d'altres apartats, destinades, per exemple, al centre històric. Font també va puntualitzar que cap subvenció avança "mai" els diners. D'altra banda, des de l'equip de govern es va assegurar que la partida s'ampliarà si la demanda és més alta del que s'espera. "Seria una bona notícia per a la ciutat", va indicar.

El regidor d'ERC, Francesc Viaplana, expressava en el seu torn de paraula el suport a la partida, tot i reconèixer que "seria millor que els ajuts s'atorguessin a l'inici de la inversió feta pels emprenedors, i no un cop realitzada". Però hi afegia: "Sabem ara que això no és possible i ens quedem amb la importància de fomentar l'ocupació dels joves o la posada en marxa d'establiments al centre històric, entre d'altres".

Finalment, el regidor de la CUP, Pau Lozano, tot i el vot a favor, va instar al consistori anar més enllà en la política de suport a l'emprenedoria i va demanar una defensa més coherent del petit comerç, "perquè hi ha contradiccions amb el suport que l'Ajuntament  ha donat a la instal.lació de grans superfícies comercials a la Seu".

Bases de les subvencions

Les categories i les despeses subvencionables que regulen aquestes bases amb una partida pressupostària de 30.600 euros són les que es refereixen a la creació o traspàs d’activitats econòmiques. En la creació de nous establiments es fixa un import màxim de 1.000 euros, excepte pel que fa els bars i locutoris, per als quals el màxim serà de 500 euros. En el cas de canvi de titular d'un negoci, l'ajut serà del 50 per cent del traspàs, amb un màxim de 1.000 euros, excepte també en els casos de bars i locutoris, en què aquesta quantitat no podrà superar els 500 euros.

Una altra línia de subvenció és la que cobreix la reforma, ampliació o millora d’establiments de nova creació, de traspàs o ja existents. En aquest cas es concedirà un ajut de fins al 25 per cent del total de la inversió, amb un màxim de 1.000 euros, sempre i quan el cost de les obres sigui com a mínim de 2.000 euros. Així mateix, el consistori urgellenc atorgarà ajuts en la creació d'ocupació, amb un mínim de dos llocs de treball, sempre i quan siguin iguals o superiors a 20 hores setmanals i continuïn vigents. En aquesta categoria, la subvenció màxima serà de 500 euros.

Creació de productes o serveis

Les bases també estipulen ajuts a la creació d'un producte o servei innovador, així com a aquelles iniciatives que millorin la comercialització del producte o servei. L'ajut màxim serà de 500 euros. Així mateix, s'atorgarà una subvenció màxima de 500 euros per a les persones de menys de 35 anys i majors de 55. Finalment, es contempla el suport econòmic a l'obertura d'establiments al centre històric de la Seu i els aparadors al carrer Canonges. En aquest cas, s'atorgarà un ajut màxim de 500 euros.

Segons informa l'Ajuntament de la Seu, les línies de subvencions seran compatibles, així com també altres ajuts d’entitats públiques o privades que tinguin la mateixa finalitat, sempre tenint en compte que l’import de la subvenció no podrà ser superior en cap cas al cost de la despesa subvencionada.

Les persones que hi estiguin interessades caldrà que presentin la seva sol·licitud a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de la Seu d'Urgell. Al respecte, Mireia Font ha animat tots aquells urgellencs que així ho desitgin a demanar informació als tècnics de la Regidora de Promoció Econòmica, on seran atesos i se'ls oferirà tota la informació necessària. En els darrers quatre anys l'Ajuntament de la Seu ha aportat més de 95.000 euros per a la promoció del municipi.

Modificacions de pressupost i pòlissa de Tresoreria

En l'àmbit econòmic, el ple de la Seu també ha aprovat aquest mes de febrer la modificació del pressupost per a la compra d'una màquina escombradora, que va comptar amb el vot a favor de tots els grups excepte la CUP. A més, es va donar llum verd a un canvi de partides, que va obtenir el suport de l'equip de govern (CDC), l'abstenció d'ERC i el vot contrari de Compromís X La Seu i la CUP. Aquests grups consideren que no és adient el canvi dels comptes quan només fa un mes que es van aprovar. Compromís també va qüestionar els diners destinats a Serveis Socials, que indiquen que no són suficients, i el model seguit en la gestió d'aquest àmbit.

Mostrar formulari de contacte