Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Aprovades les noves ordenances fiscals de l'Ajuntament de la Seu

Aprovades les noves ordenances fiscals de l'Ajuntament de la Seu

Enguany no s'apujaran els impostos i s'aplicaran descomptes per a famílies nombroses i monoparentals a les escoles municipals i la llar d'infants. La proposta rep el suport de CiU, ERC i la CUP, mentre que Compromís hi vota en contra, excepte en les bonificacions
08/09/2015 17:45

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns la modificació de les ordenances fiscals per al 2016. La proposta de l'equip de govern (CiU) va comptar amb el suport d'ERC i la CUP, i el vot contrari de Compromís.

El tinent d'alcalde d'Hisenda, Jesús Fierro, va ressaltar que l'opció triada "per setè any consecutiu" ha estat no apujar els impostos i optar per la recuperació dels descomptes per a famílies nombroses en les escoles municipals d'ensenyaments artístics i la llar d'infants, afegint com a beneficiaris els nuclis familiars monoparentals. Les ordenances preveuen incloure també bonificacions per a famílies amb un segon o un tercer membre inscrit als centres, a més d'abaratir les tarifes d'abonaments i de lloguer d'algunes instal.lacions esportives.

El principal grup a l'oposició, Compromís X La Seu, va votar en contra de la proposta, excepte en els descomptes, indicant que "cal una planificació nova per adequar les ordenances a les necessitats de la ciutat". El portaveu de la plataforma, Òscar Ordeig, va expressar el seu rebuig a la gestió econòmica del consistori i va assegurar que els ciutadans de la Seu, malgrat que no s'apugin els impostos, "paguen encara molt més que altres poblacions similars". Ordeig creu que en les modificacions fiscals s'hauria d'haver tingut en compte, per exemple, incentius per al Centre Històric o rebaixes en l'IBI per a col.lectius determinats.

L'aprovació de les tarifes dels serveis municipals s'ha avançat en relació amb d'altres anys tenint en compte que s'incorporen els preus relatius al Conservatori de Música i que calia fer-los públics abans de l'inici del curs 2015-2016. Els descomptes s'aplicaran a partir del gener de l'any que ve.

Nou Pla Econòmic i Financer

Jesús Fierro va avançar en el plenari que l'Ajuntament de la Seu ha d'engegar ben aviat l'elaboració d'un nou Pla Econòmic i Financer amb nous objectius per als propers anys "per continuar reduint el deute i millorar encara més les finances municipals". Fierro també va retreure a Compromís el fet de votar en contra d'una rebaixa dels impostos a la ciutat.

Per la seva banda, Ordeig va instar l'equip de govern a no contractar una consultoria externa - a la qual ja s'ha abonat al llarg dels anys més de 500.000 euros- per a l'elaboració de la planificació econòmica del consistori. "Es pot utilitzar personal propi", va indicar. En aquest sentit, Fierro va resoldre que l'empresa contractada és "de màxima confiança des de l'època en què governava Progrés".

Descomptes per a inscrits de fora de la Seu

En el debat de les ordenances municipals, tant ERC com la CUP van proposar que les bonificacions aplicades a les escoles municipals s'estenguin també als usuaris dels pobles de la comarca, com a forma d'exercir "la capitalitat de la Seu". Aquesta opció es descarta per part de l'equip de govern "perquè actualment la meitat del cost del servei ja està subvencionat pel consistori, amb el benefici que això suposa per als estudiants de fora de la ciutat".