Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Aval per al grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport de la UdL a la Seu d'Urgell

Aval per al grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport de la UdL a la Seu d'Urgell

El ple aprova el conveni marc de col·laboració amb els vots favorables de l'equip de govern (Junts per la Seu i ERC) i Compromís. Abstenció de la CUP perquè considera que cal un debat en profunditat sobre el projecte
El Centre Cultural Les Monges acollirà inicialment el grau d'INEFC
04/02/2020 12:15

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns el conveni de col·laboració per dur a terme el Grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport de la Universitat de Lleida a la capital de l'Alt Urgell. La proposta ha rebut el suport de l'equip de govern (Junts i ERC) i Compromís, mentre que la CUP s'ha abstingut.

El vicealcalde urgellenc, Francesc Viaplana, remarca la importància del document, que ha de permetre iniciar l'activitat universitària el proper mes de setembre. Les classes es faran durant dos cursos a les instal·lacions del Centre Cultural Les Monges i es traslladaran posteriorment a un edifici de nova planta, que es construirà a la zona esportiva. Viaplana explica que la Diputació de Lleida ha garantit una aportació de 4 milions d'euros per tirar endavant el projecte, "que s'haurà de complementar amb una aportació municipal i la sol·licitud d'ajuts a altres administracions". El funcionament ordinari dels estudis anirà a càrrec de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya.

La regidora de Compromís Carlota Valls ha expressat la satisfacció per l'ampliació dels estudis universitaris a la ciutat "perquè poden ser un bon factor de reactivació econòmica", però recorda que "també és necessari estar amatents a les mancances de totes les àrees i nivells educatius". En aquest sentit, Valls incideix de forma especial en què existeix un buit de l'oferta formativa per a joves amb discapacitat intel·lectual.

Per part de la CUP, Xènia Antona, tot i veure amb bons ulls la iniciativa, considera cabdal fer una reunió monogràfica sobre el futur centre universitari, proposta que va fer durant el plenari i que es va descartar. "No disposem de tota la informació i cal estudiar bé quina viabilitat tindrà", assenyala. Antona també opina que s'hauria de debatre en profunditat d'altres qüestions, com la ubicació de les noves instal·lacions o la durada del conveni.

En relació amb la petició cupaire, Viaplana insisteix en el fet que el grau d'INEFC és "un projecte estratègic que no es pot demorar més" i assegura que se n'ha fet arribar a l'oposició tota la informació. En tot cas, el vicealcalde s'ha ofert a facilitar la documentació complementària que se'ls sol·liciti.