Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Aprovat un nou tràmit per a la instal·lació de Mercadona a la Seu

Aprovat un nou tràmit per a la instal·lació de Mercadona a la Seu

La modificació en el PGOU va rebre el suport de CiU i PP i el vot en contra de Progrés, ERC i ICV La Seu acollirà, al final d'aquest mes, la primera reunió de la Comissió d'Urbanisme de l'Alt Pirineu i Aran
PERI 3
15/07/2014 11:01

L'Ajuntament de la Seu ha aprovat un nou tràmit per permetre la instal·lació d'un supermercat de la cadena Mercadona. En aquest cas era el text refós de la modificació número 27 del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU).

Aquest punt va rebre el vot favorable de CiU i el PP i el vot en contra de Progrés, ERC i ICV. Tots els grups van justificar el sentit del seu vot en coherència amb el vot expressat en d'altres tràmits relacionats amb aquest projecte.

El portaveu socialista, Òscar Ordeig, va demanar que la celeritat amb què s'està tirant endavant aquest pla també s'apliqui en els tràmits urbanístics que afecten els veïns. Ordeig qüestiona la utilitat d'un Mercadona i creu que el nou supermercat va en la direcció contrària de l'objectiu de potenciar el petit comerç i el centre de la ciutat. En canvi, l'equip de govern segueix defensant que l'equipament pot ser un revulsiu per atraure visitants a nucli urbà i per ordenar urbanísticament l'entrada nord, una de les assignatures pendents pel que fa a la imatge que projecta la ciutat.

Durant aquest darrer ple abans de la pausa d'estiu també s'ha aprovat una modificació de pressupost, per destinar una partida a millorar la plaça de Jacint Verdaguer, i la desafecció d'un espai de l'edifici de Les Monges que actualment es comparteix amb l'EOI, que depèn de la Generalitat.

En l'apartat d'informes d'alcaldia, Albert Batalla va avançar que aquest dissabte al migdia l'Espai Ermengol inaugurarà una exposició sobre el vincle històric de la Seu i Castellciutat amb Josep Moragues, heroi de la Guerra de Successió. L'acte comptarà amb el comissari del Tricentenari, Miquel Calçada, que també visitarà les obres de restauració de la Torre Solsona.

D'altra banda, l'alcalde va anunciar que la Seu serà, al final d'aquest mes, el lloc on es farà la primera reunió de la nova Comissió d'Urbanisme de l'Alt Pirineu i Aran. Finalment, Batalla va informar als regidors que el Ministeri de Foment els ha confirmat oficialment la construcció a curt termini de les reclamades rotondes de la Seu, Castellciutat i Montferrer.