Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Aquest dissabte s'ha presentat el llibre del 50è Aniversari de l'hoquei gel a Puigcerdà

Aquest dissabte s'ha presentat el llibre del 50è Aniversari de l'hoquei gel a Puigcerdà

L'obra va ser de les últimes en què va treballar l'arxiver Sebastià Bosom
28/02/2009 19:20

Aquest dissabte al migdia s'ha presentat el llibre ’50 Anys: Club Gel Puigcerdà’, a l’Arxiu Comarcal de Cerdanya. L’acte, obert a tothom, va comptar amb la presència de la família de Sebastià Bosom, arxiver municipal i coautor del llibre, que va morir aquest agost passat. També hi van assistir exjugadors, socis i simpatitzants.

El llibre il•lustra, en 224 pàgines, la història de l'hoquei gel a Puigcerdà des que es va començar a jugar els primers partits, a finals dels anys 50, a l’estany glaçat de la vila. Posteriorment es va fer una pista descoberta, també natural, al costat de l’estany. Als anys 70 es va constituir formalment el CGP, amb estatuts oficials, i es va participar en les primeres competicions oficials. Llavors s’utilitzava la recent creada pista de gel de Font Romeu. No va ser fins al 1983 que es va construir la pista actual, que va ser comprada, de segona mà, a Sevilla.

Tota la història queda plasmada en el llibre, que a més va acompanyada de fotografies de tots els equips, dels millors moments, de les inauguracions, del material, i també de documents com anuncis de partits i esdeveniments, i documents històrics. Tota aquesta informació es pot trobar en el llibre,que de segur interessarà a molts puigcerdanesos per la seva vinculació més directa o indirecta amb el CGP.