Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Arrenca a l'Institut Joan Brudieu de la Seu el programa formatiu Batxibac

Arrenca a l'Institut Joan Brudieu de la Seu el programa formatiu Batxibac

El projecte permetrà als estudiants completar simultàniament el batxillerat català i el francès. Un terç de l'horari lectiu s'imparteix íntegrament en llengua francesa
Estudiants del Batxibac del curs 2017-2018 (Foto: INS Joan Brudieu)
20/11/2017 18:50

L'Institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell ha iniciat enguany el Batxibac, un projecte "innovador i d'excel·lència" que permetrà als estudiants completar simultàniament el batxillerat català i el francès (Baccalauréat). Un total de cinc alumnes podran obtenir per primera vegada al centre urgellenc la doble titulació.

Els joves que cursen el programa formatiu tenen un terç de l’horari lectiu íntegrament en llengua francesa. L'itinerari inclou la Literatura i la Història de França, que s'imparteixen en francès. Els alumnes, a més a més, estudien l'idioma gal com a primera llengua estrangera. El programa contempla finalment que el Treball de Recerca i les tutories es facin en francès, i una estada d’estudis, feina o voluntariat a França.

Els objectius del Batxibac són "oferir una formació bicultural i bilingüe; afavorir la mobilitat dels joves a nivell europeu des de l’educació secundària, tot permetent un accés de ple dret a qualsevol universitat dels dos països; facilitar la inserció professional i la mobilitat dins del món del treball amb un plus de coneixement d’una llengua i una cultura que ens són properes" i també "possibilitar que l’alumne assoleixi el nivell B2 del Marc Comú Europeu de Referència en llengua francesa".

Per accedir al programa formatiu, l’alumnat ha hagut de demostrar prèviament un nivell bàsic de francès, equivalent al B1. A l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell aquesta acreditació es va poder obtenir mitjançant la titulació oficial, un justificant d'un centre d’ensenyament francès -com l'EOI i el Lycée- o bé la superació d’una prova de nivell, que el mateix institut va oferir.

Doble titulació

Per obtenir la doble titulació caldrà ara que els estudiants superin totes les matèries del Batxillerat, acreditin les hores de formació en francès i els complements curriculars establerts, i superin una prova externa de les matèries específiques al mes de maig. La prova de llengua i literatura es composarà d'exercicis escrits (un comentari de text, una redacció i un assaig sobre un tema prèviament establert) i un exercici oral, en què l’alumnat haurà de dialogar amb el tribunal sobre un tema prèviament establert. En l'assignatura d'Història s'haurà de fer un comentari de text i el desenvolupament d’un tema.

La nota final del batxillerat estarà formada pel 90 per cent de la mitjana de les assignatures cursades més el 10 per cent del Treball de recerca. La nota final del Batxibac serà la mitjana ponderada entre el 70 per cent de la nota mitjana del batxillerat i el 30 per cent de la qualificació global de la prova externa.

L’alumnat tindrà dues notes per accedir a la universitat: la del Batxillerat (que inclou la fase específica de les PAU) i la del Baccalauréat, que si cal podrà anar acompanyada de les notes de la fase específica de les PAU. Aquestes dues vies no són excloents, sinó que l’alumnat podrà optar per les dues alhora o bé pot utilitzar la que li vagi millor. L’alumnat batxibac també podrà accedir a les Universitats franceses, en les mateixes condicions dels alumnes del Baccalauréat francès.