Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Arrenca la campanya a la Seu i comarca de captació de voluntaris per al Gran Recapte d’Aliments

Arrenca la campanya a la Seu i comarca de captació de voluntaris per al Gran Recapte d’Aliments

La recollida de productes d'alimentació bàsics tindrà lloc el divendres 30 de novembre i dissabte 1 de desembre a tot Catalunya. Les incripcions es poden fer al CAPAU o a través d'Internet
Gran Recapte d'Aliments a la Seu
22/11/2018 11:10

Ja s'ha iniciat a l’Alt Urgell la campanya de captació de voluntariat per al Gran Recapte d’Aliments, que tindrà lloc el divendres 30 de novembre i el dissabte 1 de desembre. Tothom que vulgui fer de voluntari cal que s’inscrigui prèviament. Es pot fer de manera presencial tot omplint una fitxa que es pot trobar al Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell o bé de manera telemàtica a través dels webs de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i del Consell Comarcal.

Les persones que vulguin participar-hi hauran de marcar, entre d’altres dades, en quin espai voldran realitzar la seva tasca durant el Gran Recapte d’Aliments. En aquest sentit, podran triar entre el voluntariat en una botiga o supermercat, al magatzem del mateix banc dels aliments o fent la recollida dels productes als establiments comercials. També caldrà que assenyalin en la inscripció l’horari disponible per fer de voluntari.

La tinent d’alcalde de l’Ajuntament de la Seu i portaveu del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell, Anna Vives, ha manifestat que "l’esdeveniment del Gran Recapte mostra any rere any el compromís social de la nostra societat, arreu del país i, en especial, a la Seu i la comarca". Vives ha remarcat que es fa de nou una crida a totes les persones que volen ser voluntàries: "sense elles, no hi hauria recapte; són les encarregades de canalitzar el gran volum de donacions que al llarg de l’any suposen una ajuda molt important per tothom qui ho necessita”.

Gran Recapte d’Aliments a  Catalunya

El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya és una campanya de recollida d'aliments bàsics que té com a objectiu que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària. La iniciativa la duen a terme simultàniament els quatre Bancs d'Aliments de Catalunya.

Es calcula que actualment un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. "Aquestes persones requereixen la nostra solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades; i és per aquest motiu que des dels Bancs d'Aliments es posa en marxa aquest projecte, que enguany arriba a la vuitena edició", s'indica des de l'organització.

El Gran Recapte d'Aliments al 2017 va recollir 4.656.000 kg en més de 2.500 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de més de 30.000 voluntaris. L’objectiu per a l’edició 2018 es poder comptar novament amb la necessària col·laboració dels voluntaris i donants per tornar a donar suport als més necessitats dels nostre entorn.