Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Arrenca la campanya electoral d'Andorra amb la fiscalitat al centre del debat

Arrenca la campanya electoral d'Andorra amb la fiscalitat al centre del debat

14/04/2009 18:49

La campanya per a les eleccions d'Andorra del dia 26 d'abril ha començat aquest dimarts i durarà onze dies. Serà la més curta però també es preveu com la més intensa i disputada. Els candidats compliran la tradició de demanar el vot casa per casa als 20.298 andorrans que poden votar.

Un dels eixos centrals de la campanya és la reforma fiscal que Andorra té pendent d'emprendre, després de la sortida de la llista negra de paradisos fiscals de l'OCDE. Els cinc candidats que aspiren a la direcció del govern andorrà pensen reformar el marc fiscal actual amb l'objectiu de poder firmar acords d'eliminació de doble imposició amb estats com Espanya, França o Portugal. Els canvis han de portar a la introducció d'impostos directes en el sistema fiscal andorrà.

Els candidats de Coalició Reformista, Joan Gabriel; del Partit Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu; d'Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen; dels Verds, Isabel Lozano, i d'Unió Nacional de Progrés, Tomàs Pascual, coincideixen en la necessitat de dur a terme aquesta reforma.

El cens electoral ha experimentat un important augment d'un 26,6% respecte al de les últimes eleccions generals, que es van celebrar al mes l'abril del 2005, en què van votar un total de 16.032 persones.