Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Arrenca la temporada de pesca de truita

Arrenca la temporada de pesca de truita

El període autoritzat comença aquest dissabte i finalitzarà el 2 de setembre. Entre les novetats d'enguany destaquen la divisió del vedat intensiu de la Guingueta d'Àneu i una nova zona al Llobregat, entre Gironella i Puig-reig
Pesca al Pirineu
16/03/2018 20:45

El període hàbil de pesca de la truita de riu a Catalunya s'inicia aquest dissabte amb pocs canvis respecte a la temporada passada. Tot i això, l'oferta d'espais disponibles per als aficionats presenta algunes novetats. En pesca controlada i zones lliures sense mort, s'ha creat la zona de pesca intensiva sense mort de Gironella-Puig-reig, al riu Llobregat al pas pel Berguedà.

Pel que fa al Pallars Sobirà, s'ha dividit l'intensiu de la Guingueta d'Àneu en dues parts. La part de l'embassament quedarà gestionada com fins ara, i la part superior, des del pont de Poldo fins a la depuradora d'Esterri, passa a ser de pesca exclusiva a fuet. Els pescadors ja poden conèixer totes les condicions i regulacions adoptades aquesta temporada. Aquest divendres s'ha publicat la Resolució d'ordenació de la pesca en aigües continentals. El període amb mort i sense mort de salmònids a baixa muntanya i intensius de baixa muntanya és del 17 de març fins al 2 de setembre.

En general, el límit de captures per a la truita comuna (Salmo trutta) continuarà sent de 4 exemplars per pescador i dia d'una mida superior o igual als 22 cm a les zones de pesca controlada de salmònids. Pel que fa a les zones intensives i d'acord amb l'estoc disponible per part de la Generalitat, s'estableix un límit de captures de 4 truites per pescador i dia, d'una longitud igual o superior als 19 cm.

La pesca al fil amb perdigó només s'autoritzarà a les zones de pesca controlada sense mort i a les zones lliures sense mort, exclusivament amb l'ham sense arponet. S'entén com a perdigó, una nimfa artificial muntada amb un cap pesant de plom, tungstè o similar.

Pel que fa a l'expedició de permisos de pesca, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) manté els canals de l'any passat: telemàticament, al web d'informació, tràmits i serveis de la Generalitat de Catalunya; i presencialment, als serveis territorials o a les oficines comarcals del DARP, i en alguns establiments de zones de muntanya mitjançant la col·laboració de les societats de pescadors.