Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Arriba a la Seu l'exposició 'Vull ser qui sóc'

Arriba a la Seu l'exposició 'Vull ser qui sóc'

La mostra tracta amb cartells el respecte a l'orientació sexual de la gent gran. Es podrà veure al vestíbul del Centre Cultural Les Monges, del 7 al 20 de novembre
Exposició 'Vull ser qui sóc'
05/11/2019 18:30

El vestíbul del centre cultural Les Monges de la Seu d’Urgell acollirà, del 7 al 20 de novembre, l’exposició 'Vull ser qui sóc', una mostra de cartells que tracten el respecte a l’orientació sexual entre la gent gran. Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració entre el Departament d´Educació i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, dins del projecte 'Talent creatiu i empresa', amb l’alumnat de cicles formatius de formació professional d’arts plàstiques i disseny.

L’organització va a càrrec del Servei d’Atenció Integral de l’Alt Urgell (SAI), que té com a objectius principals visualitzar la realitat del col·lectiu LGTBI i donar suport i atenció a la diversitat sexual i de gènere, dissenyar estratègies de sensibilització, establir canals d’atenció, suport i acompanyament a víctimes d’LGTBIfòbia, impulsar el treball en xarxa i elaborar informes sobre la situació local d'aquest col·lectiu la comarca.

Al concurs hi han participat més de 100 alumnes de 10 escoles de Catalunya i s’han seleccionat els cartells que formen, de manera entenedora, el respecte a l’orientació sexual i a la identitat i l’expressió de gènere entre els usuaris i usuàries d’equipaments cívics i residencials de gent gran. L´article 17.4 de la Llei 11/2014 regula legalment que els serveis socials i específicament les residències per a la gent gran, tant públiques com privades, han de vetllar perquè no es produeixin situacions de discriminació de les persones LGBTI, tant si viuen soles com en parella.

El Grup de Treball de Persones Grans del Consell Nacional LGBTI de Catalunya, en què estan representades totes les entitats d'aquest col·lectiu, va aprovar la proposta d’elaborar un cartell artístic per visualitzar la no-discriminació de la gent gran dins l’àmbit social i sensibilitzar la ciutadania contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.