Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Arriba la primera jornada juvenil 'Quelcom es cou'

Arriba la primera jornada juvenil 'Quelcom es cou'

La nova activitat aposta per un dia de festa i reflexió autogestionat pel jovent de la Seu El programa d'aquest dissabte inclou al llarg del dia activitats esportives, debats, un sopar, el Correkintos i un concert, entre d'altres
'Quelcom es cou'
19/04/2012 16:22

El jovent de la Seu materialitzarà aquest dissabte l'objectiu de tornar a donar vida a la ciutat, amb la celebració de la primera jornada Quelcom es cou. La proposta ha nascut d'una iniciativa autogestionada pels i per als joves de la ciutat per tal de "fer festa i pinya, trobar-se, coneixer-se, jugar i debatre".

Els organitzadors han valorat com "un èxit" la rebuda de la idea, nascuda de l'Assemblea de Joves (AJAU) i de l'Agrupament Escolta (AEiG). En la preparació s'hi han implicat més de 50 joves en diferents comissions que s'han creat, s'ha tancat un programa amb gairebé 24 hores d’activitats ininterrompudes autogestionades i s'ha rebut la col·laboració de més de 40 establiments. Jugant amb el nom de la jornada, els responsables avancen que "l'olor ja inunda els carrers i se'ns fa la boca aigua".

Les activitats començaran a les 9 del matí amb una matinal esportiva -amb vòlei, bàsquet o bàdminton a l'escola Pau Claris. Les inscripcions poden ser en equip de fins a 6 persones o bé individual. Paral·lelament, entre 2/4 de 10 i 2/4 d'una, a la plaça de les Monges hi haurà tallers de reciclatge, reiki, performances i pancartes. A 3/4 de 12 arrencarà la cursa popular, de 3,1 quilòmetres, a l'avinguda Pau Claris. I a la una es farà una arrossada de muntanya a la plaça de les Monges.

Les activitats de tarda començaran a 2/4 de 4 amb un debat sobre la situació actual del jovent de la Seu, les seves reclamacions i com obtenir-les. A les 5, se celebraran els Jocs Rurals Pirinencs, amb porró itinerant. I a les 7 s'iniciarà la cercavila fins al Poliesportiu, amb els Geganters i la batucada Ai-Batutanga.

Sopar i festa a la nit

A les 8, ja a la Sala Polivalent de la zona esportiva, es farà un sopar de botifarra que inclourà el seguiment en pantalla gegant del partit Barça-Madrid. Ja de nit, a 1/4 d'11 es farà el Correquintos Juvenil, amb la Rolling Band Xaranga; i a partir de la mitjanit, un concert amb els grups Astorets del Pirineu, Salit’s Rock, Skataplins i PD Capità Hadok.

L'Ajuntament de la Seu ha rebut positivament la iniciativa i ha animat el jovent de la ciutat a participar-hi. La regidora de Joventut, Meritxell Planes, agraeix la feina de l'equip organitzatiu, ja que “va pel camí que cal treballar i que remarca el Pla Local de Joventut, per fomentar la participació dels joves en les activitats i el seu lideratge". Segons Planes, "els joves de la Seu demostren, una vegada més, que tenen ganes de fer coses per la ciutat".