Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Arxivada la querella presentada pel cap dels Bombers Voluntaris de Coll de Nargó

Arxivada la querella presentada pel cap dels Bombers Voluntaris de Coll de Nargó

La Fiscalia ha conclòs que els fets denunciats no són constitutius de delicte. El Departament d'Interior celebra la decisió, mentre que l'advocat de Jordi Fabra estudia presentar recurs
Camió dels Bombers Voluntaris de Coll de Nargó
05/09/2017 19:45

El jutjat d'instrucció 8 de Barcelona ha arxivat la querella presentada pel cap del parc de bombers voluntaris de Coll de Nargó, Jordi Fabra, contra quatre càrrecs d'Interior a qui acusava d'haver emès un informe amb "falsedats" per intentar fer-lo fora del cos. Entre els destinataris de la demanda hi havia el director general d'Emergències i Prevenció d'Incendis, Juli Gendrau.

La fiscalia, segons ha informat l'ACN, ha considerat que els fets "no són constitutius de delicte", per la qual cosa s'ha decidit arxivar la querella. Des del Departament d'Interior han valorat positivament la decisió judicial, ja que consideren que "no s'ha actuat en cap cas de manera irregular".

En canvi, l'advocat de Fabra, Eduard Aguayo, ha explicat a l'ACN que ells encara no han rebut la comunicació oficial, per la qual cosa s'ha mostrat sorprès per l'anunci. Aguayo, però, hi ha afegit que si s'acaba confirmant l'arxiu estudiaran recórrer aquesta decisió judicial a l'Audiència de Barcelona perquè es reobri el cas i s'investigui.

Jordi Fabra, que és també el secretari general de l'Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (Asbovoca), va presentar la querella per prevaricació davant del jutjat d'instrucció número 8 de Barcelona el passat 12 de juny, i la magistrada la va posar en coneixement de la fiscalia perquè l'estudiés. Finalment la jutge ha decidit desestimar-la.

El demandant acusava la Direcció General "d'haver emès un informe amb informació presumptament falsa per intentar fer-lo fora del cos". El document d'Interior, concretament, indicava entre d'altres fets que hauria cobrat una baixa laboral de manera indeguda i també incidia en el fet que Fabra no està empadronat a Coll de Nargó. Un conjunt de motius que l'advocat de Fabra, Eduard Aguayo, considerava "barroers". Per contra, la direcció general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments assegura que l'informe es va acabar emetent "després de diverses irregularitats" i nega que hi hagués cap falsedat en l'exposició de motius.