Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / ASAJA se suma a la manifestació en defensa de la ramaderia extensiva del Pirineu

ASAJA se suma a la manifestació en defensa de la ramaderia extensiva del Pirineu

La protesta, que vol denunciar els constants atacs de l'ós bru, s'ha convocat per aquest divendres a Castanesa. Els convocants també critiquen la política de les administracions superiors d'expandir la fauna salvatge
Cavall pirinenc català
12/07/2018 17:05

El sindicat agrari ASAJA de la demarcació de Lleida ha anunciat que participarà a la manifestació prevista a Castanesa, a la Ribagorça aragonesa, en defensa de la ramaderia extensiva. A la mobilització, convocada per aquest divendres al matí, s'hi han sumat diverses organitzacions tant de l'Aragó com de Catalunya, amb el suport de l'Ajuntament de Montanui.

Segons ASAJA, "la ramaderia extensiva de l'Aragó i Catalunya es troba en una situació molt crítica per una crisi estructural profunda, que està derivant en la contínua reducció de professionals i caps de bestiar". El sindicat denuncia que les polítiques de la Comissió Europea, "lluny d'abordar una solució, estan produint el desastre i la desaparició del sector més intel·ligent pel que fa a l'aplicació dels encàrrecs mediambientals i la Política Agrària Comuna".

Els continus atacs de l'ós bru i, en menor mesura, del llop, ocuparan una part important de la protesta. El manifest remarca que "en aquestes dates en les quals el bestiar ja puja a les pastures d'estiu, la proliferació d'atacs dificulten enormement l'activitat" i, alerten, això "pot suposar la ruïna per al sector". Aquests atacs, recorden, "produeixen no només la mort d'alguns animals, sinó que poden provocar accidents i avortaments per estrès en els animals que els pateixen". Els ramaders també apunten cap als governs tant de Catalunya com de l'Aragó, perquè creuen que "els canvis que exigeixen per a convivència amb l'ós, que veuen "impossible", porten cap a "la desaparició total de la ramaderia extensiva".

Finalment, ASAJA recorda que "l'aprofitament d'aquestes pastures d'estiu per la ramaderia extensiva és bàsic per a la gestió mediambiental del territori i per a la viabilitat econòmica de les explotacions".