Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / ASAJA xifra en un 20% la pèrdua econòmica causada per la sequera a la ramaderia del Pirineu

ASAJA xifra en un 20% la pèrdua econòmica causada per la sequera a la ramaderia del Pirineu

El sindicat agrari se suma a les reclamacions a Agroseguro perquè reconegui els danys causats per la manca de pastures. Molts ramaders han avançat la baixada del bestiar des de les muntanyes per la manca de pluges
Vaques brunes a Llessui, aquest setembre (Foto: ACN)
08/10/2019 18:05

Els ramaders de cabrum, vacum, oví i equí de les comarques del Pirineu han perdut un 20% de capacitat econòmica aquesta temporada a causa de la sequera extrema que estan patint i que, segons ha posat de manifest ASAJA en un comunicat. El sindicat agrari s'ha sumat a les queixes pel fet que Agroseguro no reconegui el dany causat per la manca de pastures d'aquest estiu.

Per tractar aquesta qüestió, els responsables d'ASAJA a Lleida s'han reunit aquest dimarts a Sort amb membres del sector. Durant la trobada, el president de l'organització, Pere Roqué, ha explicat que estan elaborant un informe, acompanyat de fotografies, per enviar a la companyia asseguradora "perquè no es quedin només amb les imatges de satèl·lit i reconeguin la situació de sequera extrema que estan patint els ramaders de la zona”.

Els ramaders han explicat que, per culpa de la manca de pluges, la recollida i baixada dels ramats de les muntanyes s'ha avançat entre deu i quinze dies i que aquest fet suposa una despesa addicional per a les seves explotacions, perquè com més mesos estigui el bestiar a les granges més els costa alimentar-los. A més a més, han manifestat la seva "total disconformitat" amb la valoració feta per Agroseguro i reclamen les compensacions que consideren que els pertoquen.