Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / ASPID crea un Servei d'Orientació per canalitzar denúncies de discriminació a discapacitats

ASPID crea un Servei d'Orientació per canalitzar denúncies de discriminació a discapacitats

L'entitat oferirà suport personal i assessorament legal en possibles casos d'atenció incorrecta al col·lectiu en àmbits com ara la feina, l'oferta de lleure i la mobilitat
Presentació a Lleida del Servei d'Orientació en Denúncies d'ASPID
28/04/2017 18:28

L’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID) ha presentat el seu nou Servei d’Orientació a les Denúncies, destinat a oferir assessorament, orientació, suport legal i moral i totes les eines necessàries a les persones amb discapacitat o en situació de dependència que hagin viscut una situació discriminatòria o de desigualtat per la seva condició.

El servei analitzarà casos de discriminació en temes com accessibilitat, treball, mobilitat, lleure o qualsevol altre dret bàsic. L’objectiu és "evolucionar a favor de la normalització de les persones amb discapacitat o dependència", com  també potenciar-ne l'autonomia personal i millorar-ne la qualitat de vida.

El servei neix en el marc del grup d’accessibilitat d’ASPID, format per persones amb mobilitat reduïda, amb la intenció de treballar en tots els àmbits en els que es requereixi l’actuació de les organitzacions de persones amb discapacitat per canviar les situacions de discriminació que generin aspectes com les barreres arquitectòniques en els àmbits del transport, l’urbanisme, l’edificació o la comunicació.

Alhora, el grup d’accessibilitat d’ASPID és l’òrgan receptor de les demandes, les denúncies, les incidències i les problemàtiques que poden sorgir a un individu amb discapacitat o dependència en el dia a dia de la vida quotidiana a la societat.

El Servei d’Orientació a les Denúncies forma part de l’Oficina de Vida Independent d’ASPID, un espai que posa a l’abast de les persones amb discapacitat diversos serveis i recursos destinats a definir i portar a terme el seu projecte de vida independent. Aquest espai s’engloba dins el projecte del Centre de Recursos per a l’Autonomia Personal, la Prevenció de la Dependència i la Vida Independent (CRAPVI), el qual està finançat pel Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad.