Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / ASPID facilita la inserció laboral de 50 persones a l'Alt Urgell

ASPID facilita la inserció laboral de 50 persones a l'Alt Urgell

Durant el 2018, l’entitat ha incrementat un 70 per cent el nombre d'alturgellencs atesos amb discapacitat o amb vulnerabilitat social. Les ofertes de les empreses han augmentat un 25 per cent
ASPID va participar al Workshop de la Seu (Foto: ASPID)
13/03/2019 12:40

Els Serveis d’Orientació, Formació i Intermediació Laboral d’ASPID van atendre l’any passat a l'Alt Urgell un total de 142 persones amb discapacitat o incapacitat laboral i/o amb dificultats per accedir al mercat laboral. Aquesta xifra suposa un increment del 69 per cent respecte a l’any anterior. L'entitat també va contribuir en la incorporació de 50 persones al mercat laboral, 16 més que el 2017.

En relació amb les insercions, de les 50 persones que van aconseguir ocupar-se durant el 2018, 14 (el 28%) van ser ciutadans i ciutadanes aturades amb discapacitat i 36 (el 72%), persones aturades amb dificultats per accedir al mercat de treball. Així, es van signar 16 contractes més respecte a l’any 2017.

Pel que a les 142 persones ateses (un 69% més que l’any anterior), 47 són ciutadans o ciutadanes amb discapacitat acreditada o incapacitat laboral (gairebé el doble respecte a l’any anterior) i 95 són persones aturades amb dificultats per accedir al mercat de treball.  

Els índex d’atenció i inserció laboral segons els col·lectius està molt equilibrat. En el cas de les persones aturades amb discapacitat, s’han inserit el 30% dels 47 atesos. Pel que fa als usuaris amb dificultats per accedir al mercat de treball, s’ha inserit el 38% dels 95 atesos.

Increment d'ofertes de feina

A més de la integració laboral, representats del Serveis d’Orientació, Formació i Intermediació Laboral van visitar 51 empreses de l’Alt Urgell i es van fer 189 visites de seguiment i fidelització, que van donar com a resultat 36 ofertes de feina, un increment del 25% respecte a l’any 2017.

D’altra banda, durant el 2018 es van facilitar més de 680 hores formació en competències bàsiques i transversals. Cal destacar que la combinació dels tallers grupals i de les sessions individuals és cabdal per a la millora d’ocupabilitat dels usuaris dels programes.

Prestació de tres programes

ASPID ha dut a terme tres programes durant el 2018 a la comarca de l’Alt Urgell: el projecte SIOAS, adreçat a persones aturades amb discapacitat i/o incapacitat laboral i a empreses de la comarca; el MARMI, adreçat a persones perceptores de la Renda Mínima d’Inserció a i les empreses, i l’Incorpora, dirigit a persones aturades amb discapacitat o amb dificultats per accedir al mercat de treball i a empreses de la comarca.

D’altra banda, ASPID participa a la taula de treball per a l’ocupació Integra Pirineus i a la taula Salut Mental Alt Urgell.