Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Aspid ha aconseguit aquest any a l'Alt Urgell la inserció laboral de cinc persones

Aspid ha aconseguit aquest any a l'Alt Urgell la inserció laboral de cinc persones

Amb l'objectiu de continuar oferint aquest servei, Aspid i la Fundació Barclays han renovat aquest dilluns un conveni de col·laboració
Aspid - Barclays
17/12/2007 16:17

El dispositiu de suport per a la integració laboral de les persones amb discapacitat que l'Associació de paraplègics i discapacitats físics de Lleida (Aspid) té a la comarca de l'Alt Urgell ha aconseguit la inserció laboral de cinc persones. Amb l'objectiu de continuar oferint aquest servei, Aspid i la Fundació Barclays han renovat aquest dilluns un conveni de col·laboració mitjançant el qual l'entitat financera aporta 24.000 euros a aquest projecte, que també es desenvolupa a l'Urgell. L'associació preveu que durant l'any 2008 atendran unes 125 persones mitjançant els serveis d'orientació i de suport a la inserció laboral i calculen fer unes 90 visites a empreses.

El president d'Aspid, Josep Giralt, ha destacat la importància que una entitat com Barclays aposti per la tasca que fa l'associació a les comarques de la demarcació de Lleida, ja que permet descentralitzar els serveis d'Aspid i arribar a més persones.

Amb la renovació del conveni es dóna un pas més per consolidar aquest projecte d'integració laboral de les persones amb discapacitat i obre les portes a la possibilitat d'obrir més delegacions a les comarques lleidatanes.

El director de la Fundació Barclays, Evelio Acebedo, ha afegit que les persones que tenen alguna discapacitat tenen més dificultats per accedir al món laboral perquè fins ara han tingut menys oportunitats per accedir a la formació. Una tendència que s'està corregint, segons ha assegurat Acebedo.

Segons informa l'ACN, gràcies al conveni signat aquest dilluns, Aspid contractarà durant l'any 2008 dos tècnics en inserció laboral que treballaran en els Dispositius d'Intermediació Laboral de l'Alt Urgell i l'Urgell respectivament. En aquests centres desenvoluparan activitats d'orientació laboral, formació, prospecció empresarial, intermediació en empreses, sensibilització i divulgació amb l'objectiu de promoure la integració laboral de les persones amb alguna discapacitat física o sensorial.

Actualment, a la comarca de l'Urgell hi ha 1.109 persones amb el reconeixement legal de disminució física o sensorial, mentre a l'Alt Urgell són 590 les persones amb aquest reconeixement.

El dispositiu que Aspid té a l'Alt Urgell ha atès durant l'any 2007 un total de 38 persones i ha efectuat 28 visites de prospecció a empreses amb l'objectiu de captar ofertes de treball. També ha fet 144 entrevistes d'orientació, seguiment i ocupació.

En el cas del dispositiu de suport situat a la comarca de l'Urgell, Aspid ha atès 65 persones amb discapacitat física i ha fet 61 visites de prospecció a empreses de la comarca.