Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Aturada tècnica als Encants dels Canonges per replantejar-ne el funcionament

Aturada tècnica als Encants dels Canonges per replantejar-ne el funcionament

Marxants d'aquest mercat fan una recollida de signatures per demanar que no se n'aturi l'activitat. L'Ajuntament afirma que vol recuperar-ne l'essència, després de detectar-hi la presència de negocis o bé de productes que no són de segona mà
Els Encants dels Canonges (Foto: L'Alternativa)
24/10/2019 14:10

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell prepara un replantejament dels Encants dels Canonges, el mercat d’articles de segona mà que s’organitza habitualment al carrer dels Canonges els dissabtes al matí. Per aquest motiu, el consistori ha decidit fer una aturada tècnica provisional de l’activitat.

Aquesta decisió no ha estat ben rebuda pels paradistes, perquè creuen que els perjudica. Des del consistori argumenten que darrerament s’ha detectat que alguns participants ocupen un espai excessiu o bé hi venen objectes que no són estrictament de segona mà, però els venedors creuen que el funcionament actual és correcte i que, pel que fa a la majoria dels seus usuaris, l’aturada no està justificada, segons ha expressat el seu portaveu, Yann Marais.

Per això, han iniciat una recollida de signatures per demanar-ne la reactivació i “que es permeti que la persona que ho necessita ho pugui continuar fent, perquè per a alguns d’ells és una opció per poder arribar a final de mes”. Per això, Marais demana que es parli amb el col·lectiu i es trobi una solució ràpida que no comporti l'aturada de l'activitat.

Prioritzar els marxants individuals

L’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, ha recordat que “el Mercat dels Canonges, des que es va crear, està pensat per donar una segona vida a objectes i reutilitzar-los, i perquè hi pugui participar qualsevol particular, no pas per a empreses”. Tanmateix, l'Ajuntament ha constatat que “darrerament s’ha transformat en un mercat alternatiu, amb gent fixa que hi ven productes que no sempre són de segona mà", i que fins i tot hi han detectat "botigues, d'aquí o de fora, que hi vénen a liquidar els seus estocs”.

Fàbrega ha volgut deixar clar que no es plantegen en cap cas deixar d'oferir aquest mercat sinó que "ben al contrari, se'l vol potenciar", però volen que recuperi la seva essència, que és "que la gent, a títol individual, pugui fer uns diners venent aquests productes i contribuint a que siguin reutilitzats". En aquest sentit, ha subratllat que el consistori no vol "que s'hi vingui a fer negoci, en un lloc en el qual l'Ajuntament cedeix gratuïtament l'espai".

L'equip de govern municipal iniciarà ara una ronda de contactes amb tots els marxants per tal de recollir propostes i redefinir aquest mercat. En aquest sentit, Fàbrega ha demanat als usuaris que es posin en contacte amb l'ajuntament per fer-hi arribar les seves peticions, després que aquest dimecres només un d'ells va assistir a la reunió que s'havia convocat a l'hora que havien demanat els mateixos paradistes.

Des del consistori hi han afegit que han decidit prendre la mesura ara perquè als mesos de novembre i desembre és quan, a causa del fred, hi sol haver menys moviment de gent en aquesta activitat setmanal.