Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Aturada la perforació de les galeries d'evacuació del túnel de Tresponts

Aturada la perforació de les galeries d'evacuació del túnel de Tresponts

L'empresa OSSA, encarregada de l'obra, ha deixat de treballar per discrepàncies econòmiques amb l'adjudicatària. El departament de Territori i Sostenibilitat es reunirà aquest dijous amb les dues parts per resoldre la situació
Visita al túnel de Tres Ponts en la trobada dels dos fronts
11/09/2019 12:30

Les obres de perforació de les galeries d'evacuació del túnel de Tresponts estan paralitzades per discrepàncies econòmiques entre l'empresa OSSA (Obras Subterráneas SA), encarregada d'aquests treballs, i l'UTE adjudicatària, formada per Acciona i Copcisa.

El departament de Territori i Sostenibilitat ha avançat que han complert amb els terminis de pagament i que la incidència es deu a desacords entre l'adjudicatària i l'empresa subcontractada. En el mateix sentit, segons les mateixes fonts, la resta de l'obra de construcció de la infraestructura a la C-14, entre Organyà i Montant de Tost, avança amb el ritme previst.

Per tal de resoldre la situació, el departament de Territori i Sostenibilitat ha convocat una reunió aquest dijous, 12 de setembre, per resoldre el conflicte entre les dues parts. Segons ha explicat l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, "la Generalitat està pagant puntualment" i "la resta de l'obra continua pel que fa al revestiment del paviment interior, instal·lacions del túnel i, aquesta setmana, l'ampliació de la carretera a la seva sortida a la boca nord".

La incidència arriba pocs dies després que s'hagi dut a terme la trobada dels dos fronts d'excavació del túnel, que té 1,3 quilòmetres de longitud i que ha de permetre la millora de la seguretat d'un dels trams més complicats de l'eix viari al seu pas pel congost de Tresponts. Les obres a la infraestructura, amb un pressupost de 35,4 milions d'euros, han de quedar enllestides el pròxim any 2020.