Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Augment de la contractació de fronterers arran de les gestions de l'Ajuntament de la Seu amb Andorra

Augment de la contractació de fronterers arran de les gestions de l'Ajuntament de la Seu amb Andorra

Des de l'octubre passat, el creixement de la quota temporal ha estat del 12% respecte al mateix període de l'any passat La quota general ha augmentat en un 33%
Frontera del riu Runer
10/03/2015 18:10

Les gestions realitzades per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell tant amb el Govern d'Andorra com amb les empreses andorranes estan començant a donar resultats positius pel que fa a la contractació per personal laboral procedent de la Seu i comarca.

Això es desprèn de les dades facilitades a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell per part Ministeri d'Interior i Justícia del Govern d'Andorra que assenyalen que el període que va del 29 d'octubre de 2014 al 6 de març de 2015, el creixement de la quota temporal de fronterers -sector hostaleria, turisme i comerç- ha estat del 12% respecte al mateix període de l'any anterior.

Una altra dada que confirma aquesta millora de resultats és que la quota general d'autoritzacions frontereres, on s'inclouen perfils professionals singulars -personal directiu, tècnics superiors i de suport, auxiliars d'infermeria, entre d'altres-, han augmentat en aquest mateix període respecte l'any anterior en un 33%.

Davant d'aquests resultats, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, manifesta que “són més positius que la temporada passada i estem segurs que les gestions acordades entre l'ajuntament, el govern d'Andorra i les empreses del Principat hi tenen molt a veure. Malgrat tot, la situació és encara difícil i seguirem treballant perquè els resultats puguin ser encara millors”. Batalla remarca que des de l'Ajuntament urgellenc es faran gestions per contactar directament amb grups d'empreses d'Andorra, com entitats bancàries, grans magatzems i equipaments turístics, entre d'altres, per poder anar més enllà.

Fer més permeable el mercat laboral andorrà

Les peticions fetes per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell amb el Principat d'Andorra per fer més permeable als fronterers el mercat laboral andorrà s'han concretat en dues accions concretes. La primera, haver aconseguit que en el darrer decret de quotes laborals del Govern d'Andorra hi constés una quota diferenciada per a fronterers. La segona acció ha estat la creació d'un sistema per rebre directament les ofertes laborals d'Andorra a la Seu i a tot l'Alt Urgell.

Cal recordar que l'ens receptor d'aquestes ofertes laborals d'Andorra és el servei de treball de l'Oficina Jove de l'Alt Urgell que s'encarrega de fer-ne difusió entre les persones interessades, així com el traspàs d'aquesta informació a l'Oficina de Treball del Servei d'Ocupació de Catalunya, la borsa de treball bicat.cat i altres agents públics.