Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Ausàs reclama solucions al dèficit històric de comunicacions dins del Pirineu

Ausàs reclama solucions al dèficit històric de comunicacions dins del Pirineu

El cap de llista d’Esquerra demana que es garanteixi la quota lletera a l'Alt Urgell i Cerdanya i el traspàs de les beques Pots escoltar l'entrevista de RàdioSeu a l'apartat de 'Ràdio a la carta'
Logo Eleccions Generals 2008
27/02/2008 13:27

El cap de llista d’Esquerra per Lleida a les eleccions generals, Jordi Ausàs, considera que el Pirineu ha de resoldre ja el “dèficit històric de comunicacions”, que ni el PSOE ni el PP no han solucionat durant les legislatures anteriors. En la ronda d’entrevistes que està realitzant aquesta setmana RàdioSeu, Ausàs ha posat com a exemple d’això la manca de modernització al traçat del port del Cantó, l’aeroport de la Seu, la discriminació de l’Alt Urgell i Cerdanya en la quota lletera i l’incompliment del traspàs de les beques a la Generalitat.

Sobre la N-260 (Eix Pirinenc), Jordi Ausàs considera que cal construir ja els túnels que evitin els ports del Cantó i de Perves i la collada de Toses. En aquest sentit, Ausàs creu que l’Estat no s’ha d’excusar en el cost d’aquestes infraestructures, perquè “amb el dèficit fiscal que patim a Catalunya, aquestes obres ja les hem pagat deu vegades”.

Pel que fa a la quota lletera, Ausàs denuncia que el sistema vigent continua castigant els ramaders del Pirineu. Per això, aposta perquè es limiti la redistribució de quotes entre comunitats, que beneficia sobretot la cornisa cantàbrica. En l’apartat d’ensenyament, ERC reclama que l’Estat compleixi l’obligació de traspassar a la Generalitat la política de beques, que implica especialment els alumnes que viuen més lluny dels centres d’ensenyament superior.

Quant a la situació dels treballadors fronterers, Jordi Ausàs reitera que cal crear un estàtus propi i tenir en compte la manca de prestacions socials dels qui treballen a Andorra.

A nivell més general, Ausàs ha situat com a prioritat d’Esquerra que Catalunya arribi a tenir un estat propi, o com a mínim el concert econòmic, ja que d’això en depèn que els catalans tinguin millors serveis i infraestructures. Pel que fa a la immigració, considera que l’Estat ha de traspassar aquesta competència a Catalunya perquè es garanteixi la integració social i lingüística dels nouvinguts.

Sobre aquest darrer punt, el candidat d’Esquerra denuncia que “al PP li sap greu la cohesió social de Catalunya” i que els populars volen “separar els catalans segons la seva llengua”. Ausàs creu que “això sol és prou motiu perquè cap català no voti el PP”.