Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Avalon demana la constitució d'un consorci paral·lel al Pla de reintroducció de l'ós

Avalon demana la constitució d'un consorci paral·lel al Pla de reintroducció de l'ós

09/02/2009 11:31

El president de l'associació Aran Valor Natural (AVALON), Carlos Montero, ha demanat aquest divendres al Ministeri de Medi Ambient, a través del subdirector general de la biodiversitat, Miguel Aymerich, la constitució urgent d'un consorci paral·lel al Pla de reintroducció de l'ós al Pirineu. Aquest consorci hauria d'estar format per l'administració de l'Estat, la Generalitat, el Conselh Generau, els Ajuntaments, la societat de caçadors i Avalon. La petició també s'ha fet arribar a la Generalitat de Catalunya.

Montero ha demanat celeritat a l'hora d'adoptar mesures per garantir la tranquil·litat de l'óssa i dels possibles cadells que ja pugui tenir quan acabi el període d'hibernació. Així mateix, el president d'AVALON ha lamentat que no s'estigui 'fent res' i que l'únic que s'hagi aplicat és 'el pagament de compensacions als pagesos pels danys ocasionats en els animals'.

Fa 3 mesos i mig que l'óssa Hvala va ferir de manera lleu un caçador de Les mentre participava en una cacera de senglar. Aquest incident va posar a la Val d'Aran en peu de guerra. Caçadors, polítics i ramaders mostrant-se contraris a la reintroducció de l'ós i ecologistes ferms defensors d'aquests animals.