Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Avança la millora del regadiu del marge esquerre del riu Segre

Avança la millora del regadiu del marge esquerre del riu Segre

La Generalitat treu a licitació la redacció del projecte constructiu
Riu Segre
19/05/2008 19:41

L’empresa pública de la Generalitat Regs de Catalunya, S.A.U., ha tret a licitació el contracte d’assistència tècnica per a la redacció del projecte constructiu de la consolidació i millora del regadiu del marge esquerre del Segre. Aquesta contractació està pressupostada en 307.068 euros. El termini de redacció s’estipula en nou mesos.

La transformació del rec del marge esquerre del riu Segre ha estat llargament reivindicada pels pagesos de la zona. Les obres, que inclouen també la concentració parcel.lària, permetran assegurar l’abastament d’aigua a les explotacions agràries, evitar el malbaratament d’aigua pel sistema, l’optimització de recursos energètics per fer aprofitament hidroelèctric, i assegurar un cabdal òptim del Riu Segre, considerablement reduït durant els mesos estivals.

El Parlament català va aprovar la proposta de modernització del regadiu alturgellenc el passat mes de desembre, a instàncies de CIU. Els primers contactes i actuacions per a la modernització del rec del marge esquerre del riu Segre al seu pas per Alàs i Cerc, la Seu i Ribera d’Urgellet, van començar l’any 2001.