Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Avancen els passos per aconseguir l'operativitat de l'Aeroport Andorra-La Seu d'Urgell

Avancen els passos per aconseguir l'operativitat de l'Aeroport Andorra-La Seu d'Urgell

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, s'ha reunit amb el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació d’Andorra, Gilbert Saboya. La instal·lació alturgellenca ha incrementat un 33 per cent les operacions
Isidre Gavín ha visitat l'aeroport de la Seu (Foto: TES)
05/10/2018 18:55

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín, s’ha reunit aquest divendres amb el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació del Govern d’Andorra, Gilbert Saboya. En la reunió, en què també ha participat el director d’Aeroports de Catalunya, Jordi Candela, s’ha parlat dels avenços per aconseguir l’operativitat de l’Aeroport Andorra-La Seu d’Urgell.

La trobada ha servit per constatar els passos fets en el procés d’homologació de la infraestructura, tenint en compte el calendari de treball establert. Els participants han posat de relleu el bon treball que s’està fent perquè el camp de vol funcioni correctament. Així mateix, Saboya ha manifestat que tant la Generalitat com Aeroports de Catalunya, així com les autoritats competents de l’estat espanyol, "s’han implicat molt els darrers mesos" i "tot avança a bon ritme".

Gavín també ha posat de relleu que entre gener i agost d’aquest any, l'aeroport alturgellenc ha augmentat les seves operacions un 33 per cent respecte del mateix període de 2017. "Aquestes dades demostren que és una infraestructura amb un gran potencial i un instrument de creixement i riquesa per al territori”, ha afirmat.

Obres a la C-14

D’altra banda, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat ha informat Saboya sobre les obres que ja s’estan duent a terme al túnel de Tresponts, a la C-14, que permetran millorar l’accés a Andorra. En aquest sentit, ambdues parts han convingut mantenir un contacte fluid per poder informar ràpidament de qualsevol alteració en el trànsit que es pugui produir arran dels treballs viaris.

En la reunió també hi han participat la directora de Transports d'Andorra, Irene González, i l’assessor aeronàutic Guillem Santacreu, que prenen part habitualment en les reunions tècniques sobre l’aeroport Andorra-La Seu d’Urgell.

Visita a l’Aeroport

Posteriorment a la reunió a la seu del Govern d’Andorra, el secretari Isidre Gavín ha visitat les instal·lacions de l’Aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell, juntament amb el director d’Aeroports de Catalunya, Jordi Candela.