Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Avancen els tràmits tècnics perquè l'Aeroport Andorra-la Seu tingui aproximació amb GPS

Avancen els tràmits tècnics perquè l'Aeroport Andorra-la Seu tingui aproximació amb GPS

Albert Batalla agraeix l'aposta de la Trobada Empresarial al Pirineu per la ciutat i en destaca l'impacte econòmic. L'esdeveniment ha arrencat aquest dijous amb una ponència de la psicòloga clínica Imma Puig
Trobada Empresarial al Pirineu 2018
14/06/2018 18:25

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha assegurat aquest dijous que confien que "com més aviat millor" l'Aeroport Andorra-la Seu ja disposi del sistema d'aproximació mitjançant GPS, que ha de facilitar els aterratges i enlairaments en cas de mal temps i incentivar l'arribada de vols comercials a l'Alt Urgell. Batalla n'ha parlat en el marc de l'inici de la 29a Trobada Empresarial al Pirineu, que se celebra fins demà divendres al vespre a la Sala de Sant Domènec.

El batlle urgellenc ha assegurat que, per les darreres informacions de què disposen, "s'està fent la feina tècnica necessària tant per part de la Generalitat de Catalunya com pel Ministeri de Foment, a través de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA)". Albert Batalla hi afegeix que les tasques per fer possible la implantació de l'instrumental "estan orientades" i espera "que es compleixin els terminis que es van fer públics ara fa poc", en el marc de la reunió que van mantenir el cap de Govern d'Andorrà, Antoni Martí, i el nou president espanyol, Pedro Sánchez. Des del consistori creuen que disposar de l'aproximació amb GPS ha de permetre a l'aeroport de la Seu "fer el salt comercial".

Pel que fa a l'estudi que acaba d'encarregar la Cambra de Comerç d'Andorra per estudiar la viabilitat de construir un nou aeroport en territori andorrà, Albert Batalla s'ha mostrat escèptic amb les possibilitats que prosperi i creu que, a curt i mitjà termini, és "un exercici de ficció", perquè el camp de vol alturgellenc "és clarament l'aeroport pel qual ha apostat el Govern d'Andorra, conjuntament amb la Generalitat de Catalunya".

Esdeveniment consolidat

A l'acte de benvinguda a la Trobada Empresarial, el president de l'esdeveniment, Vicenç Voltes, ha agraït el suport un any més de l'Ajuntament de la Seu i de la resta d'institucions, col·laboradors i empreses que el fan possible. Voltes ha avançat que enguany compten amb uns 580 assistents, una xifra semblant a la de l'any passat i que se situa en la línia de consolidació al llarg d'aquesta dècada. En aquest sentit, ha apuntat que aquesta és la capacitat màxima que pot albergar tant la Sala de Sant Domènec com la infraestructura d'allotjaments de la Seu. A més a més, hi afegeix que volen apostar "per la qualitat" i perquè per als inscrits la participació sigui profitosa de cara a "escoltar-nos, actualitzar-se i, com a fet diferencial, gaudir d'un entorn d'idees i coneixements que enriqueix a tothom", en un context "de canvi permanent".

Voltes també s'ha referit a la complexa situació política dels darrers mesos, tant a Catalunya com a Espanya, i espera que els canvis recents "ajudin a reduir la tensió i normalitzar les relacions institucionals", per la qual cosa considera "molt important" que el nou president de la Generalitat, Quim Torra, faci aquest divendres la inauguració oficial i, a més a més, "hagi accedit a fer un col·loqui amb els assistents, que ho han valorat molt positivament perquè això ajuda a fer país".

Al seu torn, Albert Batalla ha donat la benvinguda als assistents i ha elogiat el fet que al llarg d'aquests anys la Trobada ha esdevingut "un enorme referent en l'àmbit institucional i empresarial al país". Batalla, a més a més, ha esmentat l'impacte econòmic que suposa per a la ciutat acollir la cimera cada any i ha indicat que, tot i que no s'ha quantificat, "hi ha evidències com ara que les places hoteleres estan plenes, no només a la Seu sinó també al seu entorn, o bé que hi ha industrials de la Seu que aquests dies reben encàrrecs de feina per la Trobada, assistents que ja venen abans no comenci la Trobada, d'altres que aprofiten per quedar-se aquí el cap de setmana i molts mitjans que venen a cobrir-ho", i conclou que "és positiu per a la ciutat, no només aquests dies sinó també pel pòsit que deixa per al futur".

La psicologia al Barça i al Celler de Can Roca

Les ponències de la Trobada Empresarial han arrencat amb la psicòloga clínica Imma Puig. Les emocions de les persones, i com influeixen en el seu desenvolupament, han centrat la intervenció de Puig, que és col·laboradora externa del Futbol Club Barcelona i responsable d'equips del restaurant El Celler de Can Roca.

Entre d'altres aspectes, ha posat en valor la importància d'"entendre les persones" i "escoltar el doble del parlem" per poder aprendre i per prendre millors decisions, no només en l'àmbit econòmic sinó també a la vida. I hi afegeix que cal aprendre "a escoltar no només el que ens diuen sinó també el que no ens diuen, que de vegades és més important", com també que "com més ens coneguem a nosaltres mateixos, més fàcil serà conèixer als altres".

Pel que fa a la gestió d'equips, la també col·laboradora d'ESADE ha aconsellat aportar sempre mentalitat positiva, ja que subratllar allò que els altres fan bé, en comptes de criticar el que fan malament, ajuda a generar complicitats i obtenir millors resultats. Finalment, quant a la seva experiència amb un equip de primer nivell com el Barça, Imma Puig ha explicat que habitualment el treball dels psicòlegs se centra no només en els jugadors sinó especialment en l'entrenador, perquè "és la part més feble i el primer de qui es prescindeix si els resultats no acompanyen". Alhora, ha volgut relativitzar les habituals crítiques als "egos" dels futbolistes d'elit tot assegurant que "sense un ego, no s'atrevirien a sortir a un camp amb cent mil persones cridant davant d'ells".

La Trobada Empresarial ha continuat amb una taula rodona d'empresaris vinculats a la demarcació de Lleida: Neo Sala, director de la promotora Doctor Music i originari de Tremp; Jordi Barri, CEO de Teresa Carles Healthy Foods, i Joan Mayoral, CEO de Sofos Energia.

Galeria d'imatges